Glædelig 3. december :-D
Idag får du opskriften på den lækreste kage, den dufter fantastisk af jul med alle dens skønne krydderier.
Den vil være optimal at servere for familien efter en tur i skoven, julegave indkøb eller måske efter besøg på et julemarkede. Den kan nemlig sagtens bages dagen før og stadig være frisk og lækker dagen efter.
Og så smager dejligt til en varm kop kaffe eller kakao.
8
– 10 per.
DEJ:
125
g. Smør
175
g. Hvedemel
2
spsk. Sukker
½
dl. Piskefløde
FYLD:
200
g Marcipan
50
g. Rørsukker
100
g Smør, blødt
3
stk. Æg (L)
2
spsk. Hvedemel
1
tsk. Bagepulver
3
tsk. Kanel, stødt
2
tsk. Ingefær, stødt
1
tsk. Nellike, stødt
YDLIGERE:
Æg,
til pensling
Start med dejen:
Smør,
mel og sukker røres hurtigt sammen og flødes tilsættes. Herefter skal dejen
lægges på køl et par timer.
Imens laves fyldet:
Marcipanen
rives groft og røres sammen med de øvrige ingredienser.
Så skal bunden rulles
ud:
Start
med at vejen din dej og tage ¼ fra. Den øvrige ¾ af dejen rulles ud på et
meldrysset bord og kommes i et smurt og meldrysset tærtefad (eller springform)
på ca. 24 cm i diameter. Husk også at der skal være dej op af kanterne.
Fyldet hældes over dejen og glattes ud. Resten af dejen rulles ud og skæres i tynde
strimler der lægges som et gitterlåg oven på fyldet. Har du mere dej til overs
kan du stikke små stjerner og hjerter ud og fordele ovenpå gitter låget.
Det
pensles med sammenpisket æg.
Bages
ved 175o i ca. 30 minutter.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.familiejournal.dk
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar