torsdag den 3. december 2015

Julekalenderens låge nummer 3 - krydret julemazarin

Glædelig 3. december :-D


Idag får du opskriften på den lækreste kage, den dufter fantastisk af jul med alle dens skønne krydderier. 

Den vil være optimal at servere for familien efter en tur i skoven, julegave indkøb eller måske efter besøg på et julemarkede. Den kan nemlig sagtens bages dagen før og stadig være frisk og lækker dagen efter. 
Og så smager dejligt til en varm kop kaffe eller kakao.


Krydret julemazarin.
8 – 10 per.
DEJ:
125 g. Smør
175 g. Hvedemel
2 spsk. Sukker
½ dl. Piskefløde

FYLD:
200 g Marcipan
50 g. Rørsukker
100 g Smør, blødt
3 stk. Æg (L)
2 spsk. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
3 tsk. Kanel, stødt
2 tsk. Ingefær, stødt
1 tsk. Nellike, stødt

YDLIGERE:
Æg, til pensling

Start med dejen:
Smør, mel og sukker røres hurtigt sammen og flødes tilsættes. Herefter skal dejen lægges på køl et par timer.

Imens laves fyldet:
Marcipanen rives groft og røres sammen med de øvrige ingredienser.

Så skal bunden rulles ud:
Start med at vejen din dej og tage ¼ fra. Den øvrige ¾ af dejen rulles ud på et meldrysset bord og kommes i et smurt og meldrysset tærtefad (eller springform) på ca. 24 cm i diameter. Husk også at der skal være dej op af kanterne.
Fyldet hældes over dejen og glattes ud. Resten af dejen rulles ud og skæres i tynde strimler der lægges som et gitterlåg oven på fyldet. Har du mere dej til overs kan du stikke små stjerner og hjerter ud og fordele ovenpå gitter låget.
Det pensles med sammenpisket æg.

Bages ved 175o i ca. 30 minutter.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.familiejournal.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar