I stedet for spinat har jeg brugt grønkål, der var nemlig lige en rest i køleskabet, der var en smule træt og trængte til at blive brugt. Og uhhmmm siger jeg bare, jeg er solgt - de smager fantastiske.
Vi valgte at få dem på en af vores fastedage, fyldt med lækker råkost og cremet skyr-dressing. Men jeg er helt sikker på de skal laves igen, også til et "almindeligt" aftensmåltid, fyldt med skinke/ost, røget laks mulighederne er uendelige.
Lav endelig ekstra, for de vil også være rigtig gode til madpakken. Og behøver jeg at sige at de kan fryses også ;-)
Grønkålsvafler.
6 stk.
75 g. Grønkål – renset vægt
4 stk. Æg (L)
200 g. Hytteost
1 spsk. Fiberhusk
½ tsk. Salt
2 tsk. Bagepulver
Grønkålen vaskes og tørres godt, hvorefter de
grove stængler skæres fra.
Alle ingredienserne gives en tur i blenderen
til den får en jævn konsistens.
Vaflerne bages i vaffeljernet – hvis det ikke
har sliplet-belægning skal du huske at bruge lidt fedtstof.
Jeg brugte ca. 2/3 dl. til hver vaffel, husk
at de hæver også lidt op, når de bages.
_______________________________________________________________
Kcal udregning af grønkålsvafler.
Grønkål 60 Kcal
Æg 143 Kcal
Hytteost 4.5 % 104 Kcal
Fiberhusk 173 Kcal
Bagepulver 78 Kcal
"Gratis": Salt
65 g. Grønkål = 39
212 g. Æg = 303
210 g. Hytteost 4.5 % = 218
9 g. Fiberhusk = 16
Salt = 0
10 g. Bagepulver = 8
Kcal total: 584
Mængde total: 302 gram (6 stk.)
584 : 302 x 100 = 193 kcal pr. 100 g .
(Kcal total : Mængde total x 100 = pr 100 g )
TIPS: For at mindste Kcal indholdet, kan du skifte 4,5 % hytteosten ud med den fedtfattige på 1,5 %.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://vanloseblues.blogspot.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Kylling, skinke, ost eller
grønsager
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar