Ligger du ikke inde med en portion TOFFEE og ikke har planer om at kaste dig ud i at lave en portion, kan du sagtens skifte det ud med hakkede mandler og lidt Daim.
Blommetrifli.
4 – 6 per
SYLT:
600 g Blommer – uden sten
2 st. Vanille, korn fra
150 g. Sukker
KNAS:
1 Port. KAT’S TOFFEE MED MANDLER
CREME:
2 dl. Piskefløde
2 dl. Ymer
2 st. Vanille
2 spsk. Sukker
Start
med at lave blommesylten:
Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene
skrabes ud. De gnides ud i lidt af sukkeret for at skille kornene af. Dette
kommes i en gryde, sammen med blommer og sukker og bringes i kog. Lad det
småsimre i 20 minutters tid uden låg og med jævnlig omrøring. Det skal gerne have
fået en tyk konsistens. Hvis det er nødvendig skummes sylten og stille på køl.
Imens
laves cremen:
Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene
skrabes ud. De gnides ud i lidt af sukkeret for at stille kornene af. De røres
i ymeren sammen med sukker. Fløden piskes stiv og vendes i cremen. Den smages
til og stilles på køl.
Toffeen hakkes groft og stilles til side.
Samling
af desserten:
Blommesylten kommes i bunden af en dyb
tallerken eller glas. Der toppes med den hakkede toffee og der hældes et par
skefulde af cremen over – resten serveres ved siden af i en kande.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar