Jeg gik i tænkeboks og langt om længe fik jeg mig taget sammen til at gøre endnu et forsøg. Det blev med hakket chorizo, men også med en rå revet kartoffel i.
Og ved du hvad.
De blev faktisk gode, så du skal da osse have min udgave :-D
Vi fik timiankrydret OVNFRITTER, TZATZIKI & salat af tomat, agurk & oliven til |
Middelhavsfrikadeller.
4 per.
450 g. Kylling, hakket
100 g. Løg
100 g. Chorizo
50 g. Oliven, sorte
20 g. Persille
3 fed Hvidløg
100 g. Kartoffel, rå
2 stk. Æg (L)
50 g. Hvedemel
1 spsk. Oregano, tørret
1 spsk. Timian, tørret
1 spsk. Basilikum, tørret
5 g. Salt
40 omgange på peberkværnen
¼ dl. Vand
Olie – til stegning
Smør – til stegning
Løget pilles og hakkes fint, chorizoen skæres
i små tern, oliven hakkes groft, persillen hakkes, hvidløgene pilles og hakkes
fint, kartoflen skrælles og rives groft.
Kødet røres sejt med salt. Æg, løg, hvidløg,
chorizo, oliven, persille, kartoffel, krydderier og æg tilsættes og farsen
røres godt. Herefter kommes melet i, under omrøring og derefter
væsken. Farsen skal have en passende konsistens, ikke for fast og ikke for
blød.
Nu er det tid til dellerne skal steges. En
pande varmes op og en god klat smør og olie kommes på. Når det er smeltet og
varmt dyppes en spiseske deri og du tager så en passende klump kød og former
den ved hjælp af skeen og hånden. Den lægges på panden og den steges ca. 4 – 5
minutter på hver side. Fortsæt sådan indtil at der ikke er mere kød tilbage i
skålen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: SPRØDE OVNFRITTER, TZATZIKI & Salat af tomat, agurk & oliven
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar