Derfor ser vi idag frem mod det spæde forår med en opskrift fra grillen. Herhjemme er vi bestemt ikke gode til at bruge grillen om vinteren, så derfor er det altid ekstra skønt, når årets første måltid laves derpå.
Satay kyllinge-spyd, penautsauce og nudelsalat.
4
per.
SPYD:
600
g. Kyllinginderfilet
MARINADE:
5
dl. Kokosmælk
4
spsk. Lime saft
8
tsk. Rød karrypasta
6
fed. Hvidløg
SALAT:
120
g. Nudler
1
stk. Bouillon tern, kylling
8
stk. Forårsløg
2
stk. Peberfrugt, rød
150
g. Sugarsnaps
60
g. Peanuts
Salt
Peber
SAUCE:
1 dl. Kokosmælk
1 dl. Peanutbutter
4 tsk. Rød karrypasta
1 tsk. Farin
3 spsk. Lime saft
1 spsk. Fish sauce
50 g. Peanuts
Dagen før servering:
Kyllingen
trimmes for fedt og sener. Marinaden piskes sammen og kommes i en frysepose,
sammen med kyllingen. Der slås en knude på posen og marinade og kylling blandes
godt sammen. Herefter lægges den på køl til marinering.
På serverings dagen:
Nudlerne, til salaten, lægges i kogende vand sammen med bouillonen, der lægges et låg på og de skal trække i 10 - 15 minutter.
Imens
ordners grønsagerne - Sugar snapsene skylles og skæres i tynde strimler på den
lange led. Forårsløget skylles og skæres i tynde ringe på skrå Og peberfrugten
befries for kerner og blomsten i toppen og skæres i tynde strimler.
Vandet
hældes fra nudlerne, koldt vand hældes over og de afkøles. Når de er kolde vendes de sammen med grønsagerne og peanuts. Salaten smages til med salt og
peber.
Til saucen hakkes peanutsene groft og røres sammen med de øvrige ingredienser. Saucen smages til med
fish sauce og limesaft.
Og så til spydene:
Hvis
du bruger træspyd, skal de ligge i vand i 30 minutter inden de skal grilles,
for at der ikke går ild i dem.
Kyllingen
tages ud af posen med det marinade der nu hænger ved og spyddet stikkes igennem
kødet.
De
grilles 3 minutter på hver side - jeg brugte min grill, men en grillpande kan også sagtens bruges.
Spydene serveres straks med nudelsalaten og peanutsaucen.
TIPS: Har du ikke tiden til at lade kyllingen ligge i marinaden natten over så kan du godt nøjes med et par timer.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: Spyd & sauce: www.femina.dk - Salat: min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
-
Nøj... det ser lækkert ud :-D
SvarSlet:-D tak sveske <3
Slet