fredag den 25. marts 2016

Farseret blomkålshoved med bacon

For et par somre siden var denne blomkålsbombe yderst populær og nærmest alle afprøvede den............. undtagen mig :-P 
Ikke at jeg ikke ville, for jeg havde den bestemt i tankerne. Men kender du det at selvom du har en ret i baghovedet som du gerne vil have afprøvet, så glider den langsomt helt ud for til sidst at forsvinde.

Det skete med denne bombe for mig. Men dukkede pludselig op igen, da jeg fornylig fandt det fineste lille blomkålshoved som ville egne sig perfekt til at pakke ind i fars og bacon. Så dette måtte jo afprøves. En sjov ret, der sagtens kan bruges som gæstemad, da det ser fint ud når der skæres i det.

Jeg har tidligere lavet denne mere hverdagsagtige udgave af FARSERET BLOMKÅL. Knap så festlig at se på, men smagen fejler bestemt intet.


Farseret blomkålshoved med bacon.
5 – 6 per.
1 stk. Blomkål – mit vejede 600 gram

FARS:
500 g Svinekød, hakket
275 g. Løg
1 stk. Æg (M)
100 g. Parmesan
50 g. Hvedemel
8 g. Salt
50 vrid på Peberkværnen
1 dl. Vand

PYNT:
400 g. Bacon, i skiver

Start med blomkålen:
Bladene fjernes og stokken skæres til så kålhovedet kan stå nogenlunde lige. Det kommes i en gryde og dækkes med vand. Tilsæt 1 tsk. salt. Låget lægges på og vandet bringes i kog. Lad det koge 1 minut. Herefter hældes vandet fra og kålhovedet afdryppes helt - lad det evt. ligge på et rent vistestykke et par minutter.

Så til farsen:
Løgene pilles og enten hakkes ultra fint eller blendes. Parmesanen rives fint.

Kød, løg, parmesan, æg, mel, salt og peber kommes i en skål og røres godt sammen – jeg brugte Kenny min Kenwood røremaskine. Vandet tilsættes ad et par gange, til farsen har en passende fast konsistens.

Så skal kålen pakkes ind:
Kålen stilles på stokken og pakkes ind i farsen, sørg for at den er jævnt fordelt over hele hovedet. Men husk også fars under hovedet.

Herefter skal farsen pakkes ind i bacon. Det lægges i et fad, evt. sammen med lidt vand, som kan bruges til sauce.

Steges ved 200o i ca. 60 minutter. Tjek evt. temperaturen på farsen den skal være 75o.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:Det kan også tilbedredes på grillen ved inddirekte varme til farsen har en kernetemepraur på 75o, det tager ca. times tid.

2 kommentarer:

 1. Ost i "farsbrød"... så bliver det bare ikke bedre. Jeg lavede et med "blå-ost"... som helt sikkert skal laves med det farserede blomkål en dag.

  Mere ost... og flere farserede ting, det hitter :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ost og bacon i er er bare et hit :-D

   Jeg må prøve med den blå ost som jeg faktisk kun kan lide i sauce

   God påske

   Slet