onsdag den 23. marts 2016

Græsk gratineret tomatfad

Husker du de der GRÆSKE KØDBOLLER, som du fik opskriften på igår ???

Dem spiste vi sammen med dagens opskrift og en portion SPRØDE FRITTER. Men faktisk kan dette gratineret tomatfad sagtens spises som en selvstændig vegetarret. Måske med et lækkert madbrød til.

Nå, men jeg ved ikke om du kender MADBLODS.DK, jeg mener ikke at have omtalt denne side før. Men i alt sin enkelthed går det ud på at man som madblogger kan tilmelde sig og så hver gang der udgiver et nyt indlæg popper det op derinde. Et rigtig godt sted, hvor jeg kigger dagligt og følger med hvad der sker i blog-verdenen.

Det er der, at jeg finder megen inspiration, bl.a. også til dagens opskrift. For det var derinde jeg så, at på bloggen TIL DORTE havde lavet hendes udgave af græsk inspirerede bønner. En ret som jeg så videreudviklede på. 
Du kan se originalen HER

Græsk gratineret tomatfad.
Ca. 4 per.
100 g. Hvide bønner, tørrede
100 g. Red kidney bønner, tørrede
2 stk. Aubergine
2 stk. Løg
4 fed Hvidløg
3 spsk. Olie, til stegning
2 ds. Hk. Tomater
1 ½ dl. Vand
100 g. Blandende urter, fra frost*
100 g. Oliven
1 tsk. Spidskommen, stødt
1 tsk. Koriander, stødt
Salt
Peber
100 g. Feta
1 stk. Mozzarella kugle

Dagen før servering:
De tørrede bønner sættes i blød i rigeligt koldt vand.

På serveringsdagen:
Vandet hældes fra bønnerne, de kommes i en gryde med frisk vand, lidt salt og evt. en bouillonterning. De koges til de er møre. Ca. 40 minutter. Herefter hældes kogevandet fra.

Auberginerne skæres i små tern på ca. 1 x 1 cm. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.

Olien varmes i en gryde og aubergine, løg og hvidløg svitses heri under omrøring. Dåsetomater, vand, urter og krydderier tilsættes. Saucen bringes i kog og skal nu småsimre i ca. 10 – 15 minutter.

Herefter tilsættes oliven og bønnerne. Saucen smages til og kommes i et fad, hvor feta og mozzarella fordeles på toppen.

Gratineres i ovn ved 200o i ca. 20 minutter.


TIPS: *I min urteblanding er der persille, oregano, timian, basilikum & hvidløg. Har du ikke disse på frost, kan du enten bruge samme mængde af friske + et par ekstra fed hvidløg. 
Eller 1 spsk. tørret af hver + et par ekstra fed hvidløg.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: https://tildorte.wordpress.com
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Alene som vegetarret eller som tilbehør til GRÆSKE KØDBOLLER
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar