lørdag den 11. juni 2016

Koldskål med jordbærkompot

For nogle dage siden, stod jeg igen på hovedet i fryseren. Denne gang var det de sidste jordbær, der blev fisket op og brugt til denne koldskål. 

Meget godt at de blev udryddet, for da vi vågnede i morges blev det bare til en hurtig kop kaffe, i bad og så afsted ud i det blå, for at plukke en masse "pluk-selv-jordbær". 

7 kilo blev det til. Så de næste dage skal der spises en masse jordbær med fløde (& mælk), men der er allerede søsat et par eksperimenter osse. Derudover bliver der nok stadig en god slat til fryseren og hvis ikke - ja så må vi bare afsted igen. Sæsonen for "pluk-selv" er kun lige startet.........
Yipppyyy :-D

Jeg har før postet en opskrift på JORDBÆRKOLDSKÅL, men den lavede jeg med friske blendede bær.
Denne har jeg lavet af en kompot, altså først kogt bærrene med lidt sukker og vanille. Så nu kan du (hvis du pludselig får jordbær-koldskål-cravings uden for jordbærsæsonen) sagtens lave en skøn koldskål af de frosne bær fra supermarkederne, uden at få en evt. omgang dårlig mave med i købet, fordi de varmebahandles.Koldskål med jordbærkompot.
Ca. 1 l.
KOMPOT:
550 g. Jordbær, fra frost
75 g. Sukker
2 st. Vanille

YDERLIGERE:
1 l. KærnemælkStart med at koge kompotten:
Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Jordbær, vanillesukker, de tomme vanillestænger og den resterende mængde sukker kommes i en gryde og det bringes i kog. Lad kompotten småsimre til bærrene brister og lad den koge en smule ind, så det får en dejlig tyk konsistens. Smag kompotten til, inden du hælder den over i en anden beholder og stiller den i køleskabet.

Og så til koldskål:
Når kompotten er helt kold, tages de tomme vanillestænger op inden at kærnemælken piskes i og det smages til. Lad gerne koldskålen stå og trække natten over, det gør noget ved smag, farve og så får det en tykkere konsistens.


TIPS: For en kortere afkølingstid kan du komme kompotten i en beholder med stor overflade.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar