søndag den 12. juni 2016

Club salat med bagte tomater

Denne måltidsalat er et udbytte af hvad-der-lige-var i køleskabet den anden dag, et fantastisk bonusmad-måltid. 

Men står du nu og får de vilde cravings for club salat og ikke orker at stå og stege kylling og bacon, bage tomaterne og så køle det hele ned, inden du kan samle salaten, så har jeg et lille tip til at gøre det nemt for dig:

Næste gang du laver madplan (hvis du bruger sådan en) så dagen før du vil have club salaten enten planlægger du et  måltid med kylling og tilbereder noget ekstra kylling. Ellers steger du blot lidt kylling sammen med hvad-du-nu-skal have. 

Tomaterne kan også sagtens bages dagen før, de smager vildt godt kolde også. Dressingen kan også røres dagen før, men baconen synes jeg personligt bliver bedst når det er stegt samme dag som det spises. Men imens du steger den, kan du nå at ordne grønsagerne, plukke kyllingen og samle salaten.

Og så er det kun at drysse bacon ud over. Wupti du har mad på ca. 15 minutter. Det er nem lækker sommer mad til en travl dag <3



Igen synes Watson at det er strengt med en mor der er madblogger
og absolut skal tage billeder på græsplænen i Watson højde :-D

Club salat med bagte tomater.
2 per.
2 stk. Kyllingfilet - grillet
150 g. Bacon, i skiver - stegt
10 stk. Cocktail tomater
200 g. Ananas
200 g. Ærter
½ bk. Rucola
100 g. Spidskål


DRESSING:
75 g. Græsk Yoghurt, 10 %
50 g. MAYONNAISE
4 spsk. Ananas vand
1 tsk. Sennep
1 tsk. Akacie honning
2 tsk. Karry
½ tsk. Gurkemeje
Salt
Peber

Start med at bage tomaterne:
De skylles og kommes i et smurt fad. De dryppes med et par dråber olie og gives et drys salt.

Bages ved 175o i ca. 20 – 30 minutter alt efter størrelsen.

Imens klargøres de øvrige råvarer:
Start med at lave dressingen. Alle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen. Dressingen smages til med salt og peber. Den stilles på køl for at trække smag.

Spidskålen snittes fint og blandes sammen med den rengjorte rucola. Ananassen skæres i nogle tykke ringe, som befries for skrællen og evt. stokken i midten hvis denne er alt for hård. Resten skæres i mundrette stykker.
Ærterne bælges hvis du bruger friske, eller overhældes med kogende vand hvis du bruger frosne.
Kyllingen plukkes i mundrette stykker og baconen deles i mindre stykker.

Samling af salaten:
Salatblandingen fordeles på to tallerkner. Der toppes med kylling, ananas og ærter. Og tilslut de bagte tomater og bacon Salaten dryppes med dressingen og resten serveres ved siden af.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar