onsdag den 10. august 2016

Cheeseburger sliders

Små lækre mini-burgere med saftig oksekød og masser af cheddarost. What's not to like :-D

De egner sig både til sommerens grillaftner med gode venner, børnefødselsdage, tapas-agtige måltider og andre sammenkomster, hvor det ikke gør noget at portionerne er små og man derfor har appetit til at smage flere og andre lækre ting.

Jeg har FØR, lavet små skønne sliders, men har begge gange valgt den nemme løsning og købt burgerbollerne, derfor må næste skridt være at jeg får bixet en god opskrift sammen og bagt nogle selv :-)




Cheeseburger sliders.
12 stk.
12 stk. Sliders burgerboller
Salat
500 g. Hakket oksekød
12 sk. Cheddar ost
8 stk. Cocktail tomater
½ stk. Løg
Ketchup
Dijonnaise
Salt
Peber

Start med tomatsalsaen:
Tomaterne skylles og skæres i små tern. Løget hakkes fint. Disse dele blandes i en skål og smages til med salt og peber.

Salaten skylles, tørres og rives i små stykker.

Og så til bøfferne:
Kødet vejes af i 12 portioner á 40 gram stykket. Hver portion kød æltes godt sammen, inden den formes til en bøf. De bankes ud til en tykkelse på ca. ½ cm. De krydres med salt og peber på begge sider.

Cheddar osten skæres i skiver som deles på midten, og lægges sammen, så du får en dobbeltskive ost.

Og så til grillen:
Bollerne lunes.
Bøfferne grilles ca. 2 minutter på hver side, hvorefter osten lægges på og bøffen gives 1 – 2 minutter ekstra så den smelter.

Samling af burgerne:
Bollerne deles og der kommes ca. ½ tsk. Dijonnaise på hver bund. Der toppes med salat, bøffen og en skefuld tomatsalsa (uden for meget væske). På toppen af bollen kommes der ca. ½ tsk. Ketchup, inden den bruges til afslutning af burgeren.

Sæt evt. en tandstik i den lille burger for at holde den samlet.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar