fredag den 12. august 2016

Krydret gulerodskage med creamcheese frosting

Det er weekend og derfor er det tid til kage. Og en rigtig lækker en af slagsen, hvis jeg selv skal sige det :-D

Den er svampet, luftig og fuld af lækker smag. Og flødeostcremen passer bare så godt til en gulerodskage.

Denne opskrift er en videreudvikling af den yderst populære KRYDRET BANANKAGE. Det er blevet til en slags basis-kage-opskrift for mig, fordi den er så nem og virkelig god - og jeg har allerede mange andre idéer til, hvad den skønne kage kan forvandles til :-D



Krydret gulerodskage med creamcheese frosting.
Ca. 8 - 10 port.
150 g. Smør - blødt
250 g. Sukker
2 stk. Æg (L)
250 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
2 tsk. Kanel, stødt
2 tsk. Vanillesukker
½ tsk. Nellike, stødt
½ tsk. Muskat, stødt
350 g. Gulerod

PYNT:
Flødeost naturel, (Ikke light!!!)
50 g. Flormelis
2 tsk. Citron skal
3 spsk. Citron saft

Gulerødderne skrælles og rives fint.

Smør, sukker og æg piskes godt sammen til en ensartet masse.
Mel, bagepulver, natron og krydderier tilsættes, sammen med gulerødderne. Dejen røres jævn og kommes i en smurt springform på ca. 24 cm i diameter.

Bages ved 175o i ca. 50 – 60 minutter. Tjek med en kniv i midten af kagen – er der ingen dej på, er kagen færdig.

Kages afkøles helt. Herefter røres alle ingredienserne til frostingen sammen og smøres på kagen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA – UDEN frosting
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar