søndag den 2. oktober 2016

Nemme sprøde asier

For en månedstid siden kiggede Sandra, min eks-kollega nede fra Mulerne, spontant forbi en dag. Hun havde et par lækre asier med til mig. 

Jeg har allerede en opskrift på SYLTEDE ASIER her på bloggen, men jeg synes at den var alt for omfattende og besværlig til denne lille portion :-P 
Så efter lidt søgen rundt omkring, fandt jeg vejen forbi SIGNES MAD, hvor hun havde lavet syltede asier uden at de skulle i en saltlage først, så det måtte jeg da også kunne gøre. 

Jeg var også bevidst om at de heller ikke skulle koges eller at lagen skulle overhældes mens den var varm eller lun, for er det noget jeg ikke gider at spise, så er det slaskede og bløde asier. 

Det blev til en vellykket portion syltede asier og det bliver på denne måde at jeg sylter dem i fremtiden - Den er nem, ikke spor besværlig og virkelig sprøde.Super sprøde asier.
3 glas
3 kg. Asier
50 g. Havsalt

LAGE:
4 dl. Lager eddike
4 dl. Sukker
1 håndfuld Dild skærme
1 spsk. Peberkorn
1 spsk. Sennepsfrø
Atamon

Start med at:
Asierne skrælles, halveres og kernerne skrabes ud. Herefter smager du på hver enkelte asie, for er du uheldig, kan den være bitter og så egner den sig ikke til at sylte – den bliver aldrig lækker og vil ødelægge hele det færdige resultat.

De halve asier lægges i et fad, med høj kant, drysses med salt og dækkes til. De stilles på køl i 12 timer.

Imens laves lagen:
Eddike, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges op. Lad det småkoge til sukkeret er opløst, herefter tilsættes Atamon. Lagen kommes i køleskab og afkøles helt.

Efter 12 timer:
Saltet skylles af og asierne tørres i en ret viskestykke. De skæres i skiver på ca. 1 cm. i tykkelsen og kommes i skoldede og Atamon skyllede glas.

Lagen hældes over asierne, helt op til kanten, lågen lukkes og glassene stilles mørkt og køling, gerne to uger inden de tages i brug.
OBS: 
Der er stor diskussion om brug af Atamon, som konservering. Jeg vælger at lade det være op til dig selv om du vil benytte det. Men jeg har valgt at bruge det i denne opskrift da asierne ikke bliver varmebehandlet og lagen også bliver nedkølet inden den hældes over dem.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer: