Jeg har taget udgangspunkt i min Morfars opskrift, som viste sig at være fra "Den grønne syltebog". Jeg har dog foretaget et par små ændringer.
Min Morfar gik bort, da jeg var 16, men han er en af grundene for min store madpassion. Han var kok og arbejdede som ledende faglærer på Kokke & Tjenerskolen i Ålborg. Så der jeg tilbragte en del timer, da jeg var barn. Jeg blev bestukket med chokoladeknapper og hjemmelavet is....Dejlige barndomsminder :O)
For pokker, hvor ville jeg ønske at jeg havde interesseret mig lidt mere for mad, da han gik bort, for han havde et HELT værelse fyldt med kogebøger og opskrifter.......Nøj, det ville jeg gerne have haft fingerne i.
Hvis du kan lide dine asier sprøde og knasende når du bider i dem, skal du prøve denne opskrift:
Morfars
sprøde asier.
Ca. 4 glas
4 stk. Asier
SALTLAGE:
Atamon
SYLTELAGE:
1½ kg, Sukker
1 brev SYLTEKRYDDERIER
Atamon
Vand, salt og eddike til
saltlagen gives et opkog. Det tages af varmen og Atamon tilsættes efter anvisning på flasken og lagen afkøles.
Asierne skylle, skrælles,
flækkes og kerne fjernes. Herefter lægges de i den kolde saltlage, under let
pres i 12 timer.
Saltlagen kasseres og asierne
udvandes i koldt vand, indtil man synes de har en passende saltet smag. Mine lå
i ca. 4 timer og jeg skiftede vandet ca. hver time.
Herefter duppes de
tørre, skæres i skiver og lægges i Atamonskyllede glas.
Eddike, sukker og
krydderier koges op. Tages af varmen og Atamon kommes i (se anvisningen på
flasken). Herefter afkøles den og hældes over asierne, låget lægges på og de stilles
mørkt og køligt i ca. 14 dagen inden de kan serveres.
Der er stor diskussion om brug af Atamon, som konservering. Jeg vælger at lade det være op til folk selv om de vil benytte det.
Der er stor diskussion om brug af Atamon, som konservering. Jeg vælger at lade det være op til folk selv om de vil benytte det.
Det er super lækre asier
SvarSletTusind tak :-D
SletHvad mængde/kg svarer 4 asier til?
SvarSletJa det kommer an på størrelsen af asien men en gennemsnitlig vejer omkring 1 - 1½ kg
Slet