mandag den 3. oktober 2016

Stuvet blomkål fuld af blomkålsmag

Uhhmmm, der er ikke noget bedre end "mormormad".

Vi er ret begejstret for de gode gamle danske retter her i Casa Fangel og Manden elsker mig (endnu) højere, når vi får kogte kartofler med sovs :-D

Så idag har menuen stået på lækker stuvet blomkål med medister til. Ofte synes jeg det kan være svært at få selve saucen til at smage godt igennem af blomkål. Men det er der blevet lavet om på idag, jeg har nemlig kogt ekstra kål med og brugt det til både jævning, ekstra smagsgiver og som et ekstra plus: Flere (skjulte) grønsager.


Stuvet blomkål.
4 per.
1 kg. Blomkål – renset vægt
2 dl. Vand
3 + 3 dl. Mælk
Salt
Muskat

Start med at dele halvdelen af kålen i små mundrette buketter og stil dem til side.

Resten af kålen – brug også gerne stokken og det inderste hvide på dækbladene - kommes i en gryde sammen med vand og 3 dl. mælk. Låget lægges på og lad det koge i ca. 15 minutter eller til kålen er komplet mør.

Saucen gives en tur med stavblenderen til den får en jævn og glat konsistens. Herefter bringes det igen i kog og du kan nu spæde op med den øvrige mælk, til det får en tilpas konsistens.

Stuvningen smages til med muskat og salt, hvorefter de små fine blomkålsbuketter tilsættes og småsimre i stuvningen ved svag varme til de er møre.


TIPS: Hvis din stuvning bliver for tynd, kan du sagtens tilsætte lidt meljævning, men helst inden du tilsætter ”pyntekålen”, da de ellers nemt kan blive smadret. Du kan i stedet tage dem op, imens du jævner stuvningen.


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar