tirsdag den 4. oktober 2016

Sæson - Oktober

Så er vi for alvor gået ind i den mørke tid, kalenderen skriver oktober og vejret har denne uge osse vist sig fra sin bedste efterårs-agtige side med masser af regn og rusk.

Det er for alvor de grove grønsager vi nu finder på hylderne i supermarkederne og på frugt siden har vi de skønneste danske æble, pærer og blommer i sæson. 

Råvarerne der står med grå skrift er links. Via dem kan du trykke dig videre til en side med alle mine samlede opskrifter med pågældende råvare ;-)


Mine sidste tomater ligger nu til eftermodning.
Se mit TIP til hvordan.


GRØNT:

Agurk
Asie
Bladselleri
Champignon
Fennikel
Hokkaido
Jordskok
Kartofler
Kinakål
Knudekål (også kaldet glaskål / glaskålrabi)
Kålrabi (også kaldet kålroe)
Løg
Majroe
Majs
Pak choy
Pastinak
Radise
Rosenkål
Ræddike
Skorzonerrod


FRUGT:



FISK: (højsæson)

Blåmusling
Fjordreje
Havtaske
Ising
Kuller
Lange
Lyssej (Lubbe)
Makrel
Mørksej
Pighvar
Rødspætte
Rødtunge
Slethvar
Torsk


BÆR:

Havtorn
Hindbær
Rønnebær
Tranebær


NØDDER:






INFO:
KILDE: www.raavareguiden.dk, www.aarstiderne.com, www.vom.dk, http://sanker.dk, www.groenttorvet.dk, www.2gangeomugen.dk, http://m.fisketegn.dk/ http://hafiska.dk

ANDET: De fleste fisk er tilgængelige hele året rundt, dog med nogle undtagelser, hvor de er fredet og gyder. Jeg vil her skrevet når spise-kvaliteten på de forskellige arter er bedst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar