torsdag den 24. november 2016

Champignon a la creme med mørbradbøffer

Vi begynder så småt på julehyggen allerede nu, jeg har nemlig igen været i tænkeboks for at finde lækkerier til julefrokost-bordet. Og idag får du en lækker klassiker, der ikke er for de fedtforskrækkede 😄 men nøj, hvor det altså smager dejligt, det bude du virkelig unde dig selv at lave - bare en enkelt gang 😍

Servere du retten som hovedret vil det klæde den med kartofler og lidt salat. Og på buffetbordet ville jeg byde brød til og sørge for lidt lækker salat også.
Denne portion som hovedret beregner jeg til 3 - 4 portioner og det dobbelte antal på buffetten.


Champignon a la creme med mørbradbøffer.
3 – 4 per.
SAUCEN:
500 g. Champignon
250 g. Løg
1 spsk. Olie – til stegning
½ l. Piskefløde
2 spsk. Citronsaft
Salt
Peber

BØFFERNE:
1 stk. Svine mørbrad
20 g. Smør – til stegning
2 spsk. Olie – til stegning
2 spsk. Hvedemel
Salt
Peber

FØRST SAUCEN:
Svampene børstes fri for jord. Er svampene meget store halveres de, inden de skæres i tynde skiver.

Løget pillet og hakkes.

Olien varmes op i en gryde. Løgene svitses let heri – jo mere farve løgene får, jo mørkere bliver det færdige resultat.
Herefter tilsættes svampene og steges til væsken er fordampet. Herefter hældes fløden på og saucen bringes i kog. Den skal nu simre til fløden er kogt ind og blevet tyk og cremet. Saucen smages til med citronsaft, salt og peber

IMENS KLARGØRES BØFFERNE:
Mørbraden afpudses for fedt og sener. Den skæres i bøffer på ca. 3 cm. i tykkelsen og disse gives et let tryk, så de bliver flade. Herefter vendes i melet, der er blandet med salt og peber.

Olie og smør varmes på en pande og bøfferne brunes godt af på begge sider, hvor efter de steges i ca. 3 – 5 minutter på hver side – giv dem endelig ikke for meget så bliver de tørre.


TIPS: Du kan også vælge at lade bøfferne simre færdige i saucen, (evt. i ovnen hvis de skal bruges til buffetbordet) i stedet for at stege dem færdige på panden.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Ja, men tror bøfferne bliver tørre
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Til julebuffet kan denne portion beregnes til 6 – 8 per.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar