søndag den 20. november 2016

Rejesalat

Vi nærmer os med lynets hast december måned. Det betyder for mange også julefrokost-tid. Jeg hørte faktisk i radioen forleden at denne weekend, har været den helt store julefrokost-weekend, hvor julefrokost-halløjet ligesom blev skudt igang.

Nå, men hvorfor ævler hun sådan om julefrokost hele tiden, spørger du måske. 

Jo ser du, dagens opskrift er en af dem du måske vil kunne finde på et af de mange julefrokostborde rundt om i landet. Og måske du mangler en god, nem og virkelig lækker opskrift - den har du så her. 

Og igen spørger du: Men Dame, hvorfor bruger så du ikke årets JULEKALENDER til en opskrift som denne - det ville jo være oplagt !!!!

Så er det nu at jeg må, kan og meget gerne vil løfte sløret for at årets julekalender kun indeholder en enkelt kategori. Og at de øvrige år har der været op til 7 - 8 forskellige. Spændt ?? 😆

Og så til dagens lækkeri:


Rejesalat.
2 – 3 port.
100 g. Flødeost, naturel
50 g. Cremefraiche 18%
1 lille bdt. Dild
2 g. Citron skal – svarer ca. til ½ citron
125 g. Rejer – fra frost
Citronsaft
Salt
Peber

DAGEN FØR SERVERING:
Rejerne tages op fra frost. Lægges i en sigte og stilles på køl til optøning.

PÅ SERVERINGS DAGEN:
Dilden hakkes fint og citronskallen rives fint. Begge røres sammen med flødeost og cremefraiche, som smages til med salt, peber og en smule citronsaft.

Rejerne duppes tørre i lidt køkkenrulle, inden de vendes i dressingen, som smages til en ekstra gang inden salaten servers.


TIPS: Salaten er bedst samme dag som den er rørt sammen, da ellers dressingen bliver tynd og vandet.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar