tirsdag den 13. december 2016

Julekalenderens låge nummer 13 - Småkager med kokos & lime

Glædelig 13. december 🎅🎄⛄

Nu er vi nået over halvvejs til juleaften og måske har du ikke lige fundet den opskrift på småkager, konfekt eller julekage der lige falder i din smag eller også......."giiisp"...... har du måske slet ikke styr på julemaden? 😵😱

Fortvivl ej, jeg har nemlig HER et samlet sted for alle mine juleopskrifter, og de er simpelthen også inddelt i kategorier, nemmere bliver det ikke.

Vil du gerne se alle, og ikke kun de julede af mine småkageopskrifter, kan du finde dem HER. Og mine samlede opskrifter på konfekt & slik findes HER. Håber du får lidt inspiration 💖

Og samtidig får du jo også dagens opskrift, som er en småkage med kokos & lime - uhhmmm total lækker kombination.

Småkager med kokos & lime.
Ca. 40 stk.
1 st. Vanille
50 g. Flormelis
100 g. Hvedemel
50 g. Kokosmel
5 g. Lime skal – svarer ca. til 1 spsk.
100 g. Smør – koldt
1 – 2 tsk. Lime saft

Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i lidt af flormelissen for at skille kornene ad.

Mel, sukker, vanillesukker, kokos og limeskal blandes sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Dejen samles med limesaft.

Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en plastpose, hvorefter den lægges i køleskab til den skal bruges. Skal du bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen bliver fast.


VED BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca. 3 - 4 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.

Bages ved 200o i ca. 9 - 11 minutter. De skal være gyldne i kanten.

Herefter afkøles de på en rist og opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar