Nu skrev jeg jo IGÅR om hvordan forskellen på en småkage og en cookie ser ud i min verden.
Læser du så dagen opskrift kan du måske undres over at navnet er en cookie, men at den er skåret ud af en fast dej, der har ligget på køl.
Det er da lige til at blive forvirret af, men efter bagning flyder dejen ud, så det bliver en sprød kage med en skøn chewy midte. Og deraf navnet cookie.
Daim cookies.
Ca. 60 stk.
150 g. Daim chokolade
300 g. Hvedemel
100 g. Farin
2 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Natron
200 g. Smør - koldt
1 stk. Æg (S/M)
2 spsk. Vand
Daim chokoladen hakkes groft.
Mel, farin, vanillesukker og natron blandes
sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Æg og
chokoladen tilsættes, dejen røres sammen og samles med vand, der tilsættes
med en skefuld ad gangen.
Dejen deles i to lige store portioner, som
trilles til pølser med en diameter på ca. 5 cm. De pakkes ind i
husholdningfilm og kommes i en plastpose, hvorefter de lægges i køleskab til
den skal bruges. Skal du bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab
minimum 1 times tid, til dejen bliver fast.
VED BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca.
3 - 4 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.
Bages ved 200o i ca. 10 - 12
minutter. De skal være gyldne i kanten, men hold øje for karamellen i
chokoladen må ikke brændes på
Herefter afkøles de helt på bagepladerne
inden de flyttes og opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar