torsdag den 22. december 2016

Julekalenderens låge nummer 22 - Karamelfyldte chokoladesmåkager

Glædelig 22. december 🎅🎄⛄

HAPS for en lækker sag du får serveret idag - det er ren magi!! Forestil dig sprøde chokoladesmåkager sammen med sød klistret karamel. De er gode, som i rigtig gode 😊

Så skynd dig i køkkenet og bag gerne en ekstra portion, de vil gøre sig så fint i et julepyntet glas og bruges som værtindegave i juledagene. For du kan sagtens bage småkagerne nu og koge karamellen, men du skal vente med at samle dem, til de skal spises ellers vil de blive bløde.Karamelfyldte chokoladesmåkager.
Ca. 90 stk. = 45 port.
100 g. Flormelis
350 g. Hvedemel
1 nip Salt
20 g. Usødet kakao
2 tsk. Vanillesukker
250 g. Smør – Koldt
150 g. Mørk chokolade - ca. 60 %
1 stk. Æg (M/L)

YDERLIGERE:
1 ds. Kondenseret mælk

Dagen før bagning:
Etiketten fjernes på dåsen af den kondenseret mælk. Herefter kommes dåsen i en gryde, den dækkes med vand, låget lægges på og vandet bringes i kog.

Herefter skal dåsen simre i 3 timer – husk at tjekke løbende om den stadig er dækket af vand, det skal den være, da ellers den kan eksplodere! 

Når tiden er gået, tages gryden af varme og dåsen skal blive i vandet til det er lunkent og du kan tage den op med fingrene. Herefter skal dåsen stå til afkøling på køkkenbordet til den har stuetemperatur, evt. natten over.

På bagedagen:
Chokoladen hakkes fint.

Flormelis, mel, salt, kakao og vanillesukker blandes sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Chokoladen og fordeles i melblandingen, inden at dejen samles med ægget.

Dejen vejes af i portioner på 10 gram, som trilles til kugler og trykkes flade med en gaffel. Mine var ca. 8 mm. i højden, så ønsker du en tyndere kage, skal du gøre dem fladere.

Kagerne lægges på en papirbeklædt bageplade med gaffetrykket nedad.

Bages ved 200o i ca. 15 minutter.

Herefter afkøles de på en bagerist og opbevares i en lufttæt kagedåse.

Ved servering:
Karamellen kommes i en sprøjtepose. Og bruges til at samle to småkager. Du skal kun samle det antal kager du spiser, da de ellers vil suge fugten fra karamellen og blive bløde.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar