1300 styk småkager er bagt, næste 4 kilo smør er brugt, sammen med en masse sukker, mel, chokolade, nødder og mandler. Og idag kan vi åbne julekalenderes sidste låge.
Dagens småkage er en klassisker. Jeg har lånt inspirationen fra ARLA, men selvfølgelig kunne jeg ikke lade være med at pille lidt ved opskriften. Derfor får du to opskrifter idag. De originale svenske chokoladesnitter og så den med mit twist, som du finder nederst i indlægget.
Jeg håber, du har nydt at åbne lågerne her i min lille nedtælling til juleaften. Og selvfølgelig at du har fået lidt indpiration også. Jeg har hygget mig igen i år og jeg gentager helt sikkert successen næste år, formodentlig med småkage-tema igen.
Rigtig glædelig jul til dig og dine - jeg håber du får en fantastisk dag med alt hvad dertil hører.
De originale ses til højre med perlesukker og dem med et lille twist ses til venstre. |
Originale svenske chokoladesnitter.
Ca. 100 stk.
300 g. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
200 g. Sukker
2 tsk. Vanillesukker
2 spsk. Kakao
200 g. Smør - koldt
1 stk. Æg (L)
PENSLING:
1 stk. Æggehvide
PYNT:
Perlesukker
Mel, bagepulver, sukker, vanillesukker og
kakao blandes sammen. Smørret skæres i mindre stykker og røres i de tørre
ingredienser. Herefter samles dejen med ægget. Det skal være en lidt blød dej
og derfor stilles den på køl i minimum 30 minutter.
Herefter deles dejen i 6 lige store
portioner, som hver trilles til 30 cm. lange stængler. De lægges på
papirbeklædte bageplader og trygges let flade. De pensles med æggehviden og
drysses med perlesukker.
Bages øverst i ovnen ved 175o i
ca. 13 – 15 minutter. De skal være bløde, når de er færdigbagte.
Når de tages ud af ovnen, skæres de straks i
skiver på skrå på ca. 2 cm. De afkøles på en bagerist og opbevares i kagedåser.
Ca. 100 stk.
300 g. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
200 g. Sukker
2 tsk. Vanillesukker
2 spsk. Kakao
200 g. Smør – Koldt
100 g. Mørk chokolade
1 stk. Æg (L)
PENSLING:
1 stk. Æggehvide
PYNT:
50 g. Mandler
Chokoladen hakkes fint. Og mandlerne hakkes
fint.
Mel, bagepulver, sukker, vanillesukker og
kakao blandes sammen. Smørret skæres i mindre stykker og røres i de tørre
ingredienser, sammen med chokoladen. Herefter samles dejen med ægget. Det skal
være en lidt blød dej og derfor stilles den på køl i minimum 30 minutter.
Herefter deles dejen i 6 lige store
portioner, som hver trilles til 30 cm. lange stængler. De lægges på
papirbeklædte bageplader og trygges let flade. De pensles med æggehviden og
drysses med de hakkede mandler.
Bages øverst i ovnen ved 175o i
ca. 13 - 15 minutter. De skal være bløde, når de er færdigbagte.
Når de tages ud af ovnen, skæres de straks i
skiver på skrå på ca. 2 cm. De afkøles på en bagerist og opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: ORIGINALE er fra www.arla.dk, DEM MED ET TWIST er min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar