lørdag den 3. december 2016

Julekalenderens låge nummer 3 - Småkager med kanel & appelsin

Glædelig 3. december 🎅🎄⛄

Da jeg bestemte mig for at årets kategori skulle være småkager, var jeg overhovedet ikke i tvivl om at denne opskrift skulle med. Jeg skulle bare lige finde den først, for jeg vidste at jeg havde fået den på et stykke papir engang i 2009, da jeg arbejdede i en kantine. Men lige mine papiropskrifter har jeg altså ikke særlig god orden i  😇 

Nå, men jeg fandt den og kom tilfældigvis til at foretage mig en Googeling (hedder det det ?? ) af opskriften og vupti, så fandt jeg faktisk ud af at det var en opskrift fra ARLA, og faktisk så viste det sig også, at det var  3i1 opskrift - altså en grunddej, hvor fyldet kan varieres.

Og så var det på nogle af alle de der nætter hvor jeg, som omtalte FØR ikke kunne sove, at jeg begyndte at spekulere på forskelligt fyld til grund-opskriften og det er faktisk den jeg har taget udgangspunkt i i mange af småkagerne.


Småkager med kanel & appelsin.
Ca. 40  stk.
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
½ tsk. Kanel - stødt
5 g. Appelsin skal – svarer ca. til 1 spsk.
100 g. Smør – koldt
1 – 2 tsk. Appelsin saft

Mel, sukker, kanel og appelsinskal blandes sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Dejen samles med appelsinsaft.

Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en plastpose, hvorefter den kommes i køleskab til den skal bruges. Skal du bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen bliver fast.

VED BAGNING:
Rullen skæres i tynde ensartede skiver, ca. 2 - 3 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.

Bages ved 200o i ca. 8 - 10 minutter. Kagerne skal være gyldne i kanten.

Herefter afkøles de på en rist og opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.arla.dk
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer: