mandag den 5. december 2016

Julekalenderens låge nummer 5 - Småkager med kaffe & hasselnødder

Glædelig 5. december 🎅🎄⛄

Dagens småkage er blevet en af mine favoritter, det er ikke en specielt julet kage, så den kan sagtens tåle at blive bagt hele året rundt 😝 

Den har den skønneste smag af kaffe og ristede nødder - I love it, men Manden synes overhovedet ikke om dem og sådan var der faktisk flere af småkagerne vi overhovedet ikke var enige om resultatet af. Derfor har jeg været vældig glad for at kunne medbringe smagsprøver på jobbet og få andres syn på lækkerierne.
Småkager med kaffe & hasselnødder.
Ca. 40  stk.
50 g. Hasselnødder
1 spsk. Instant kaffe
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
100 g. Smør – koldt
1 – 2 tsk. Vand

Nødderne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof. Herefter kommes de i et rent viskestykke og skallen nuldres af. Bagefter afkøles de helt, inden de kommes i minihakkeren, sammen med kaffepulveret og blendes. Det skal ikke være mel, men meget små stykker nødder.

Mel, sukker, nødder og kaffe blandes sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Dejen samles med vand.

Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en plastpose, hvorefter den kommes i køleskab til den skal bruges. Skal du bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen bliver fast.

VED BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca. 2 - 3 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.

Bages ved 200o i ca. 8 - 10 minutter. De skal være gyldne i kanten.

Herefter afkøles de på en rist og opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar