lørdag den 11. februar 2017

Hvid chokolademousse med passionsfrugt

Er du en af dem der skal fejre kærligheden på tirsdag, så får du idag den oplagte dessert at servere for din udkårne 💕 

Vi fejre ikke Valentine dag herhjemme - generelt fejre vi vist ikke særlig mange ting - udover jul og fødselsdage (inklusiv hundenes fødselsdage) 😜 Men vi kan næsten altid finde en anledning til at lave lidt lækkerier. 

Desserten som du får opskriften på idag er fra vores nytårs menu. Jeg havde to kriterier da jeg skulle vælge desserten til nytårsaften; den skulle kunne bruges til en Valentine dessert og indeholde piskefløde, fordi jeg havde noget i køleskabet der allerede var indkøbt. 

Det kom der denne skønne sag ud af, den smager fantastisk med den søde fede mousse og syrlige sauce på toppen. Den er nem at gå til - frygt ikke husblassen, og som en ekstra lille gode, så kan du sagtens laves den dagen før den skal bruges. Gode argumenter ikk´??




Hvid chokolademousse med passionsfrugt.
6 port.
MOUSSE:
150 g. Hvid chokolade
2 ½ dl. Piskefløde
4 stk. Æggeblommer (M/L)
40 g. Sukker
3 tsk. Citronsaft
2 bl. Husblas

SAUCE:
2 dl. Passionsfrugt – svarer ca. til 8 – 10 stk.
1 spsk. Sukker
1 tsk. Maizenamel

Husblassen lægges i blød i koldt vand i mindst 10 minutter.

Chokoladen hakkes og smeltes forsigtigt over vandbad – pas på at den ikke skiller.

Fløden piskes til en blød skum.

Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt.

Nu er det vigtigt at alt er klart inden du giver dig i kast med resten. Altså sprøjtepose, serverings-skåle, dejskraber osv. ligger fremme på bordet.

Den smeltede chokolade røres ud i æggesnapsen, til det har en jævn og glat konsistens.

Så er du klar til at fiske husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.

Gryden tages af varmen og lidt af fløden kommes i husblassen, under omrøring, for at udligne temperaturforskellene.

Herefter hældes husblassen i chokoladeblandingen under konstant omrøring. Og tilslut vendes flødeskummet i. Desserten anrettes nu i portionsglas – jeg synes det er nemmest måde at gøre det på er at komme moussen i en sprøjtepose og så fordele moussen i glassene.

De stilles på køl minimum 3 – 4 timer til den har sat sig.

Passionsfrugterne halveres og frugtkødet skrabes ud. Du skal ende ud med at have 2 dl.
Frugtkødet kommes i en lille gryde sammen med sukker og Maizenamel. Dette varmes op, under omrøring, til det tykner. Så smages saucen til – den skal være godt syrlig for moussen er meget sød. Herefter afkøles den og anrettes oven på moussen.


TIPS: Moussen kan med fordel laves dagen før servering, så det kun er saucen der skal laves og anrettes.


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Moussen: www.isabellas.dk - Sauce: http://majavase.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Ved en glutenfri udgave, så husk at tjekke indholds fortegnelsen på chokoladen for gluten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar