Vi fejre ikke Valentine dag herhjemme - generelt fejre vi vist ikke særlig mange ting - udover jul og fødselsdage (inklusiv hundenes fødselsdage) 😜 Men vi kan næsten altid finde en anledning til at lave lidt lækkerier.
Desserten som du får opskriften på idag er fra vores nytårs menu. Jeg havde to kriterier da jeg skulle vælge desserten til nytårsaften; den skulle kunne bruges til en Valentine dessert og indeholde piskefløde, fordi jeg havde noget i køleskabet der allerede var indkøbt.
Det kom der denne skønne sag ud af, den smager fantastisk med den søde fede mousse og syrlige sauce på toppen. Den er nem at gå til - frygt ikke husblassen, og som en ekstra lille gode, så kan du sagtens laves den dagen før den skal bruges. Gode argumenter ikk´??
Hvid chokolademousse med passionsfrugt.
6 port.
MOUSSE:
150 g. Hvid chokolade
2 ½ dl. Piskefløde
4 stk. Æggeblommer (M/L)
40 g. Sukker
3 tsk. Citronsaft
2 bl. Husblas
SAUCE:
2 dl. Passionsfrugt – svarer ca. til 8 – 10
stk.
1 spsk. Sukker
1 tsk. Maizenamel
Husblassen lægges i blød i koldt vand i
mindst 10 minutter.
Chokoladen hakkes og smeltes forsigtigt over
vandbad – pas på at den ikke skiller.
Fløden piskes til en blød skum.
Æggeblommer og sukker piskes hvidt og
luftigt.
Nu er det vigtigt at alt er klart inden du
giver dig i kast med resten. Altså sprøjtepose, serverings-skåle,
dejskraber osv. ligger fremme på bordet.
Den smeltede chokolade røres ud i æggesnapsen, til det har en jævn og glat konsistens.
Så er du klar til at
fiske husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved – altså
det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme
under omrøring, til det bobler i bunden.
Gryden tages af varmen og lidt af fløden
kommes i husblassen, under omrøring, for at udligne temperaturforskellene.
Herefter hældes husblassen i chokoladeblandingen
under konstant omrøring. Og tilslut vendes flødeskummet i. Desserten anrettes
nu i portionsglas – jeg synes det er nemmest måde at gøre det på er at komme moussen i en
sprøjtepose og så fordele moussen i glassene.
De stilles på køl minimum 3 – 4 timer til den
har sat sig.
Passionsfrugterne halveres og frugtkødet
skrabes ud. Du skal ende ud med at have 2 dl.
Frugtkødet kommes i en lille gryde sammen med
sukker og Maizenamel. Dette varmes op, under omrøring, til det tykner. Så
smages saucen til – den skal være godt syrlig for moussen er meget sød.
Herefter afkøles den og anrettes oven på moussen.
TIPS: Moussen kan med fordel laves dagen før
servering, så det kun er saucen der skal laves og anrettes.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Moussen: www.isabellas.dk -
Sauce: http://majavase.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Ved en glutenfri udgave, så husk at tjekke indholds fortegnelsen på chokoladen for gluten
Ingen kommentarer:
Send en kommentar