lørdag den 25. februar 2017

Krydderkage i bradepande

Trænger vi ikke til noget kage ???

Det gør jeg ihvertfald - jeg trænger til S.U.K.K.E.R for at komme igennem denne lørdag. Natten til idag har bestået af en ultra let søvn, hvorfra jeg vågnede, da klokken var 05.00 til en lille syg Ejnar 😟  Hans vejrtrækning var overfladisk, han rallede, rystede og have uro.

Så afsted til Dyrlægen med os. Det viste sig at han havde feber - 40,5. Men da det var kommet indefor så forholdsvis kort tid, mente Dyrlægen ikke, at det var sikkert at en blodprøve ville påvise hvad han fejlede. Han mente dog at det var en infektion. Så den lille dreng fik en febernedsættende injektion, en med antibiotika og en smertestillende. Og for det ikke skal være løgn fik han også lige en vanddrivende inden vi kørte hjem - 4 stik skulle min lille dreng ha´. Men han var bare SÅ sej - tog det hele i stiv pote 🐾

Han blev undersøgt på kryds og tværs. Og da Dyrlægen ikke kunne høre hans hjerte på grund af vejrtrækningen, synes han at vi for en sikkerheds skyld skulle tage et røntgen, for at udelukke at det var forstørret. Og så fik moderen ondt i maven 😱

Jeg er temmelig sikker på at tidligere ejer har tabt Ejnar på et tidspunkt. Han bryder sig ikke om at blive løftet og stresser når vi gør det - det er dog blevet meget bedre i den tid han har boet hos os. 

Men ved røntgenbilledet skulle han ligge på siden til det ene billede og ryggen til det andet. Vi nåede kun et enkelt billede - han stressede, halsede endnu mere og tungen blev blå med det samme (Den franske bulldog kan være sart med deres luftveje, på grund af den flade snude) men Dyrlægen var vaks så han kom ind på operationsbordet og fik for en sikkerheds skyld ilt, mens vi kiggede på billedet.

Gudskelov var der intet galt med hjertet. Han havde derimod lidt fortættelse i bronkierne og derfor fik han også den sidst injektion med det vanddrivende for at undgå evt. vand i lungerne.

Da der var blevet skrevet journal og regningen betalt, var der gået en times tid og vi kunne allerede se små fremskridt. Han virkede ikke så varm på øre og krop mere, så temperaturen var nedadgående. Vejrtrækningen blev osse langsomt bedre.

Da vi kom hjem fik forældrene lidt at mad, inden at vi alle fire i seng for at sove lidt. Ejnar puttede sig ind til mig og faldt i søvn 💗 Han havde ikke ville ligge ned siden om natten, helt sikkert fordi det var svært for ham at trække vejret.

Da vi stod op fik drengene mad og han spiste gladeligt halvdelen af sin daglige ration, men moar håndfodrede ham også 💗 
Lige nu ligger han her på bordet ved siden af mig og sover. Vi håber på en rolig nat, hvor vi alle får noget søvn, inden vi skal ringe sammen med vores Dyrlæge imorgen om Ejnars tilstand.

Hænger du stadig på ??? Det er kagetid 😄


Krydderkage i bradepande.
Ca. 25 stk.
800 g. Hvedemel
4 tsk. Bagepulver
2 spsk. Kanel - stødt
4 tsk. Ingefær - stødt
4 tsk. Nelliker - stødt
3 tsk. Kardemomme - stødt
2 tsk. Muskat - stødt
800 g. Farin
2 stk. Hvidtøl – i nød, kan en almindelig øl sagtens bruges
Mel – til formen

GLASUR:
25 g. Usødet kakao
225 g. Flormelis
Vand

Mel, bagepulver og krydderier blandes sammen. Øllet piskes i, hvorefter farinen tilsættes og dejen røres jævn og uden klumper.

En bradepande (37 x 39 cm) smøres, drysse med mel og dejen fordeles heri.

Bages ved 175o i ca. 50 - 60 minutter – prik i den for at se om den er gennembagt. Hænger der dej ved skal den bage lidt mere.

Kages afkøles.

Når kagen er helt kold røres glasuren sammen. Start med at røre kakaoen ud i 3 spiseskefulde lunkent vand. Når de største klumper er væk tilsætter du flormelissen, som røres ud i kakao-vandet.
Du vil sikkert få brug for mere væske, men tilsæt kun en spiseskefuld af gangen, da det er nemt at overdosere. Glasuren skal have en tyk sej konsistens, men være til at fordele ud på kage.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar