Så det er den du får idag, men vi stadig jo i januar, hvor mange gerne vil have flere grønsager sneget ind i kosten, så det kan du også sætte "DONE" ved i denne opskrift. Jeg har tilsat revet blomkål til risblandingen og jeg lover dig det opdager dine børn aldrig.
Sundere ris.
4 per.
4 dl. Ris – rå
6 dl. Vand
500 g. Blomkål – renset vægt
100 g. Ærter – optøede
100 g. Majs – optøede
1 stk. Rød peberfrugt
1 tern Hønsebouillon
Salt
Vandet bringes i kog, sammen med bouillon og
salt. Risene tilsættes og koges i 10 minutter under låg. Herefter tages de af
varmen, stadig med låget på og skal nu trække i 10 minutter.
Imens skylles blomkålen, deles i mindre
stykker og rives fint. De kommes i kogende vand, tilsat, salt, i 2 - 3
minutter. Vandet hældes fra og kålen knuges fri for overskydende væske.
På peberfrugten fjernes blomst og frøstol og
den skæres i små tern. Når risene har trukket færdig, løsnes de med en gaffel.
Blomkål, ærter, majs og peberfrugt vendes i, låget lægges på og gryden stilles
til side i ca. 5 minutter, så ærter, majs og peberfrugt kan lune lidt op.
Herefter serveres de.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: KLASSISKE BOLLER I KARRY
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar