mandag den 8. januar 2018

Broccoli-boller

Er du en af dem der gerne vil spare lidt på stivelsen og derfor ikke spiser så meget brød, er disse boller en godt alternativ.

Jeg flækker dem og rister dem på begge sider på brødristeren, da jeg synes de ellers er for fugtige. Jeg spiser dem med pålæg, f.eks hamburgerryg og agurkeskiver.

Broccoli-boller.
4 stk.
400 g. Broccoli – renset vægt
200 g. Gulerod – renset vægt
3 stk. Æg (M/L)
3 spsk. FiberHusk
½ dl. Solsikkekerner
Salt
Peber

PYNT:
½ dl. Solsikkekerner

Broccolien deles i mindre stykker. Gulerødderne skrælles. Begge slags grønsager rives fint.

De kommes i en skål, hvor de røres sammen med æg, FiberHusk, solsikkekerner, salt og peber.

Lad dejen hvile i 5 – 10 minutter så FiberHusken opsuger væsken og dejen samler sig.

Dejen deles i fire lige store portioner, som formes til flade boller. De må gerne være ca. 3 - 4 cm. høje, så er de nemmere at dele når de er bagt.

De lægges på en papirbeklædt bageplade og pyntes med de sidste solsikkekerner. Kernerne gives et let tryk, så de sidder fast på.

Bages ved 180o i ca. 45 – 50 minutter – prik i dem for at se om der er dej der hænger ved. Er det ikke, er de færdige.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Gruppen ”Sense – slank med fornuft” på Facebook
FRYSEEGNET: ???
SERVERES MED: Pålæg og grønt
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar