torsdag den 6. december 2018

Julekalenderens låge nummer 6 - Chai snitter

Glædelig 6. december 🎅🎄⛄

Dagens småkage er en af den hurtige, det vil sige at du kan have spiseklare småkager i løbet af en god halv time. Det er et koncept jeg holder meget af 😊

Denne småkage er dejlig krydret, overhovedet ikke stærk, selvom der både er peber og ingefær i, men istedet bare "varme" i eftersmagen - de er virkelig lækre 💗

Chai snitter.
Ca. 30 – 40 stk.
100 g. Smør - blødt
60 g. Sukker
1 spsk. Sirup
150 g. Hvedemel
1 spsk. Vanillesukker
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Anis – stødt, se **
½ tsk. Kardemomme - stødt
½ tsk. Nellike - stødt
½ tsk. Kanel - stødt
½ tsk. Ingefær - stødt
¼ tsk. Sort peber - stødt

Smør, sukker og sirup piskes sammen til det er lyst og luftigt.

I en anden skål blandes de tørre ingredienser, som sigtes ned i smørblandingen. Dejen vendes hurtigt sammen, hvis den ikke er fugtig nok til at samle sig, kan du tilsætte en smule vand.

Dejen vejes af og deles i 3 lige store portioner. Som hver rulles ud til stænger på ca. 30 cm. med en diameter på ca. 2 cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade, alle kan sagtens være på den samme. De trykkes let, til de har en bredde på ca. 2½ - 3 cm.

Bages ved 175o i ca. 18 – 20 minutter, til de er let gyldne.

Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.


** Kan du ikke finde stødt anis i butikkerne, kan du bruge en stjerne anis, med frø i. Du knuser den i en morter. For at sikre at der ingen grove stykker er i, sigtes det ned i dejen. En stjerne passer med den ½ tsk. der skal bruges i opskriften.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Arla
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar