mandag den 24. juni 2019

Knuste kartofler

Dagens opskrift er et skønt fif til at bruge gårsdagens kartofler. Det er lidt som brasede kartofler, bare nemmere da de laves i ovnen....what's not to like 💗

De kan selvfølgelig også koges lige inden du skal bruge dem. Den eneste forskel er, at hvis du bruger dem fra igår, skal de have lidt længere i ovnen for at blive varme. 

De egner sig også glimrende til gæstemad, i og med de er nemme at lave og sagtens kan koges i forvejen.

Du kan sagtens skifte hvidløg og timian ud, med lige hvad du har i skabet.


Knuste kartofler.
4 per.
1 kg. Kartofler med skræl
Olie
Tørret hvidløg
Timian – frisk
Salt
Peber

Kartoflerne skylles og skrubbes. Herefter koges møre i vand tilsat godt med salt. Vandet hældes fra og de lægges på en papirbeklædt bageplade.

Her gives de et tryk med en gaffel, så de åbner sig, men stadig hæger sammen. De pensles eller sprayes med olie og drysses med hvidløg, timian, salt og peber.

Bages ved 200o i ca. 20 - 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS:
ANDET: Brug gerne en rest kartofler fra dagen før, så er tilberedningens tiden en smule længere da du jo starter ud med kolde kartofler.
Hvidløg og timian, kan skiftes ud med lige hvad du bedst kan lidt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar