lørdag den 22. juni 2019

Banankage uden sukker og mel

Det er lørdag og vejret har været skønt her i Odense. Havedøren har stået åben, så dyrene har kunne gå ind og ud som det passede dem. De har rigtigt kunnet følge med i hvad vi har lavet, både i haven og inde i stuen - noget som de elsker.

Nå, men dagens opskrift er i kategorien kage...uhhhmmm, det kan vi godt lide 😍 
Det er en sundere udgave end normalt, den indeholder nemlig ikke mel og sukker. Dog er den stadig kalorieholdig, da der er godt med mandler og dalder i. Lad det ikke afskrække dig, den smager så godt.

Banankage uden sukker og mel.
Ca. 8 - 9 per.
50 g. Havregryn
125 g. Mandler
110 g. Tørrede dadler – vægt uden sten
5 stk. Bananer – modne
3 stk. Æg (M/L)
1 st. Vanille
1 tsk. Bagepulver
1 nip Salt
1 spsk. Olie – jeg brugte raps
100 g. Mørk chokolade 55%

GLASUR:
75 g. Mørk chokolade 55 %
15 g. Smør
15 g. Piskefløde

Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De blendes sammen med havregrynene til en melet konsistens.

Mandlerne blendes også til mel.

Dadlerne og 2 bananer blendes til en fin og ensartet pure. De sidste bananer moses groft med en gaffel.

De to slags ”mel” og frugter kommes i en røreskål, sammen med æg, salt og bagepulver. Det røres sammen. Chokoladen hakkes fint og vendes i tilslut.

En springform (24 cm. i diameter) fores med bagepapir i bunden og smøres godt op af siderne. Dejen fordeles i formen.


Bages ved 175o i ca. 40 – 45 minutter. Når du prikker i kagen og der ikke hænge dej ved, er den færdig.

Når kagen er færdig, afkøles den helt, hvorefter glasuren laves. Smør og fløde kommes i en gryde og smeltes ved svag varme. Chokoladen brækkes i mindre stykker, kommes i gryden og under konstant omrøring, smeltes den og glasuren røres jævn, inden den fordeles ovenpå kagen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.webopskrifter.dk
FRYSEEGNET: JA uden glasur
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar