Idag får du opskriften på en skøn, nem og yderst lækker hverdagsopskrift.
Det er en æggeroulade-ish fyldt med kød, salat og dressing......uhhmmm whats not to like. Den lyder måske lidt tricky at lave, med både bunden skal vendes ud og så det der rulleri. Men fryg ej, følger du blot mine anvisninger, så skal det nok gå let.
Hvorfra den originale opskrift (og ikke mindst navnet) stammer ved jeg ikke, men der florerer mange udgaver på nettet og idag får du min.
Big Mac
roulade.
4 per.
BUND:
6 stk. Æg (M/L)
500 g. Tykmælk – andre mælkeprodukter kan
sagtens bruges
200 g. Revet ost
50 g. Hvedemel
Salt
Peber
FYLD:
500 g. Hakket oksekød
2 spsk. Olie – til stegning
1 spsk. LØGPULVER
1 spsk. Oregano
Paprika
Salt
Peber
¼ stk. Spidskål – eller Iceberg
125 g. Tomater
¾ stk. Agurk
1 stk. Løg
DRESSING:
200 g. Græsk yoghurt 10 %
50 g. Ketchup
1 spsk. Sød sennep
1 tsk. TØRRET HVIDLØG
1 tsk. LØGPULVER
Paprika
Salt
Peber
Start
med bunden:
Æg, tykmælk, mel og krydderier piskes sammen.
Osten tilsættes røres ud i æggeblandingen.
En bageplade fra din ovn beklædes med
bagepapir, lad gerne noget papir stikke ud over kanterne. Dejen hældes i.
Bages ved 200o i ca. 20 – 25
minutter, til den er gylden og fast.
Imens:
Olien varmes op på en pande og kødet svitses
her, lad det gerne få godt med farve. Det smages til med krydderierne.
Herefter snittes hvidkålen meget fint.
Tomaterne skære i tynde skiver, agurken i små tern og løget pilles, halveres og
snittes fint.
Alle ingredienserne til dressingen røres
sammen og smages til med krydderierne.
Samling:
Når bunden er bagt, tages den ud af ovnen og
bagepapiret listes forsigtigt over på køkkenbordet. Et rent stykke bagepapir
lægges ovenpå, sammen med bunden af en bageplade eller skærebræt. Og så vender
du den om. Lægger den tilbage på bordet, fjerner bagepladen så bunden ligger på det
rene bagepapir.
Papiret bunden er bagt på fjernes. Halvdelen
af dressingen fordeles på bunden og smøres ud. Oksekødet fordeles oven på
dressingen og herefter spidskål, tomat, agurk og løg. Der afsluttes med den
sidste dressing. Herefter rulles den sammen, brug gerne bagepapiret til hjælp.
Rouladen lægges over på serveringsfadet, stadig med hjælp af papiret.
Sammenfoldningen skal vende nedad, inden du fjerner papiret.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Forskellige sider online
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Lidt ekstra salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Løgpulver i kød og dressing kan
skiftes ud med løg, I stedet for tykmælk kan andre mælke mælkeprodukter sagtens
bruges. Udskift hvidkål med Iceberg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar