torsdag den 1. maj 2014

Tørret hvidløg.

Og så gik der pludselig sport i at lave flere hjemmelavede krydderier. 

Jeg bruger gerne hvidløgs granulat til mine rubs og gryderetter, så det skulle også afprøves om man kan lave det selv. 
Og det kan man sagtens. Jeg siger her, som jeg gjorde til CITRONPEBERET, det kan ikke betale sig at lave det selv, prismæssigt. MEN det giver en helt anden aroma end det man køber. 

Næste gang, tror jeg dog, at jeg køber de hvidløg, der er et stort fed, for det var ikke lige det nemmeste, at få dem revet på rivejernet og samtidig beholde alle 10 fingre indtakt.

Tørret hvidløgs granulat.

Hvidløg

Skallen fjernes på hvidløgsfeddene og de rives fint og fordeles herefter i et jævnt lag på en papirbeklæde bageplade.

Tørres ved 50o (varmluft) i ca. 3 – 4 timer. Men hold øje med dem undervejs.

Herefter afkøles de og blendes til mindre stykker.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Smart ville selv prøve at tørre hvidløg. Det skal prøves 😄 laver mit kryddersalt

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder som en god ide. Og altid skønt men hjemmelavet kryddersalte :-D

      Slet