onsdag den 7. august 2019

Farsbrød med oliven, rucola & ost

Jeg har været i haven og plukke af mit rucola. Det vælter frem og der er rigeligt af det, så det er bare med at få det brugt. Denne gang er det endt ud i dette skønne farsbrød. Hvis du ikke er til rucola, så bruger du bare spinat istedet. 

Vi fik ovnfritter til, men til en dejlig sommerudgave, kan du sagtens servere en kold kartoffelsalat til. Her har du et par stykker af mine: DEN MED KARRY, DEN MED PESTO, DEN MED RYGEOST eller DEN KLASSISKE.

Farsbrød med oliven, rucola & ost.
Ca. 6 per.
500 g. Hakket svinekød
75 g. Løg
1 stk. Æg (M/L)
50 g. Hvedemel
¼ dl. Vand
50 g. Spinat
100 g Revet ost
50 g. Sorte oliven
8 g. Fint salt
30 vrid Peber

FYLD:
40 g. Rucola
1 kugle Mozzarella

YDERLIGERE:
200 g. Bacon – i skiver

Løget pilles og hakkes fint. Olivenene halveres, spinaten skylles og hakkes groft.
Rucolaen skylles og slynges tør.

Kødet kommes i en røreskål, sammen med løg, æg, salt og peber. Det røres godt sammen. Jeg bruger altid min røremaskine, jeg synes det giver en bedre og mere luftig fars. Spinat, oliven, ost og mel tilsættes og røres sammen. Vandet tilsættes og røres ud i farsen.

To stykker husholdingsfilm på ca. 40 cm rives af og lægges på bordet, ved siden af hinanden, men så det lige overlapper. Farsen trykkes ud her på, til en firkant, der er ca. 1 cm. tyk.

Mozzarellakuglen plukkes i mindre stykker og fordeles på miden af farsen. Ovenpå osten, fordeles rucolaen. 

Og farsen rulles sammen om fyldet. Det er her filmen kan hjælpe dig. Huske at samle enderne om fyldet.

Farsen trykkes sammen, så evt. luft trykkes ud, herefter rulles den i filmen så den bliver stram.

Farsbrødet pakkes ind i bacon.

Steges ved 200o i ca. 45 minutter – stegetemperaturen skal være 75o.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: SPRØDE OVNKARTOFLER, BEARNAISESAUCE & BLOMKÅL BAGT MED BACON
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Du kan sagtens bruge spinat i fyldet i stedet for rucola.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar