søndag den 2. juli 2017

Kold kartoffelsalat med karry

Nå, men vi gentager da successen fra i går og du får igen idag en lille hilsen fra mig 😉

For en månedstid siden var til vi til kombineret fødselsdags- og afskedsmiddag ved en af mine guide-kollegaer. Hun læser til landmand og skal til Norge for at passe kalve. Den nye weekend-guide og Manden var osse med. Det blev afholdt hos Chefen og hans søde kone - det er ikke så ofte at vi alle er samlet, så det var en hyggelig aften.

Den stod på mad fra grillen og fødselsdagsbarnet havde lokket sin Mormor til at lave kartoffelsalat til os. Den var med karry, smagte fantastisk og opskriften blev selvfølgelig lokket ud af hende, så idag er det min udgave af karry-kartoffelsalat du får 💗


Kold kartoffelsalat med karry.
4 per.
1 kg. Kartofler – meget gerne nye

DRESSING:
400 g. Græsk yoghurt 10%
50 g. MAYONNAISE
25 g. Purløg
1 – 2 tsk. Karry
½ tsk. Gurkemeje
½ spsk. Citronsaft
Honning
Salt
Peber

Kartoflerne skrubbes rene og koges i saltet vand til de er møre. Herefter afkøles de.

Imens røres dressingen sammen. Purløget skylles og hakkes fint. Det røres sammen med yoghurt og mayonnaise. Karry tilsættes – gerne af et par gange, pas på den ikke bliver for stærk.

Er dressingen ikke farverig nok, tilsættes der gurkemeje. Min fik en halv teskefuld.

Herefter smages den til med honning, citronsaft, salt og peber.

Når kartoflerne er afkølet, skæres de i mundrette stykker og vendes i dressingen. Salaten må gerne stå og trække smag et par timer inden servering. 

Lige inden du sætter den på bordet, smager du lige en ekstra gang og justere smagen hvis det er nødvendigt.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer: