Nå, men måske du er så heldig at have ribs i haven (eller fryseren fra sidste år), så er her et forslag hvad de kan bruges til. Ligenu er ribsene, som så mange andre bær, frugter og grønsager i SÆSON lige nu.
Jeg elsker ribs og derfor er nogle af mine blevet til saft. Jeg koger altid min saft ind, når jeg har fjernet bærerne, for en mere koncentreret smag. Men har du ikke lyst til det, så springer du bare det stykke over i opskriften.
Ribssaft.
Ca. ½ l.
500 g. Ribs
4 dl. Vand
100 g. Sukker
Ribsene kommes i en stor gryde sammen med
vandet. Det bringes i kog og skal småsimre i 20 – 25 minutter.
Herefter hælder du saften gennem et klæde
eller rent viskestykke, lad det stå til afdrypning minimum et par timer.
Herefter trykkes det sidste væske ud af bærerne.
Saften kommes i en gryde og bringes i kog og
saften skal nu koges ind uden låg. Som hovedregel siger jeg, at når det er en
stor portion på omkring 5 liter, så koges saften ind i minimum en time.
Saft på mellem 2 – 4 liter koges ind i ca. 30
minutter og saft under 1 ½ liter koges ind i ca. 15 – 20 minutter, men smag dig frem
undervejs.
Når smagen er som du vil have den, tilsætter
du sukker, men det tilsættes over et par gange, alt efter hvor sød saft du
ønsker.
Saften bringes i kog så sukkeret opløses.
Gryden tages af varmen og bruger du Atamon tilsættes det nu, brug vejledningen
på flasken. Herefter hældes saften på skolede og desinficeret flasker og
afkøles.
Saften fortyndes med vand, så det passer til
dine smagsløg. Servers iskold og gerne med isterninger i.
OBS:
Der er stor diskussion om brug af Atamon, som
konservering. Jeg vælger at lade det være op til dig selv om du vil benytte
det. Hvis ikke du bruger det i denne saft vil den ca. holde 14 dages tid i
køleskabet, men kan sagtens fryses ned.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar