lørdag den 6. juli 2013

Muffins med feta & basilikum.

En anderledes form for madbrød, de smager skønt og tager ikke skade af en tur i fryseren, blot de lige lunes inden servering.


Muffins med feta og basilikum.
6 stk. (Store)
4 dl. Hvedemel
1 dl. Grahamsmel
2 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
1 tsk. Timian, tørret
3 stk. Æg
½ dl. Olivenolie
2 dl. Yoghurt, naturel
1 fed Hvidløg, knust
1 potte Basilikum, stor
75 g. Feta i helt stykke

De forskellige melsorter, bagepulver, salt og timian blandes i en skål. Æggene piskes sammen med olie, yoghurt og hvidløg.
Basilikummen plukkes - 6 blade gemmes til pynt og de øvrige hakkes og tilsættes æggebland-ingen, hvorefter melblandingen tilsættes og det røres godt sammen. Dejen fordeles i 6 store muffins forme - Fyld kun formen 2/3 op, så der er plads til at dejen kan hæve. Fetaen skæres i tern og de trykkes ned i muffins dejen og der pyntes af med et basilikum blad.

Bages ved 1750 C i ca. 30 minutter.

Kilde: Mad bladet: Spis Bedre. Nr.: 5, maj 2013, side: 81
Fryseegnet: JA
Bemærkninger: Jeg fik 9 store muffins ud af denne portion dej
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar