lørdag den 22. februar 2014

Hjemmelavet yoghurt.

Vi synes, det er sjovt at lege med lidt anderledes projekter. Og da vi så, hvor enkelt, det er at lave sig egen yoghurt, skulle det da afprøvet. Vi har ikke et fyr eller ligende at kunne stille den indpakkede gryde ved. Istedet blev den pakket ekstra godt ind i håndklæder og uldtæpper. Og så stod den i 16 timer - vi lavede den om aftnen og lod den står natten over.



Hjemmelavet yoghurt
Ca. 1,1 l.
1 l. Sødmælk, frisk
1 dl. Yoghurt naturel

Mælken varmes op i en gryde, til lige under kogepunktet. Herefter tages den af varmen og afkøles til ca. 42o.
Yoghurten piskes ud i mælken. Herefter skal den gerne holde samme temperatur, de næste 8 – 12 timer. Det kan f.eks. gøres ved at pakke gryden ind i et tæppe og stille den et lunt sted.
Efter de 8 – 12 timer har mælkesyrebakterierne i yoghurten synet mælken. Hæld den på flaske eller lignede. Opbevares køligt.


TIPS: Hvis du ikke har et termometer til at måle, når mælken er nået ca. de 42o, kan du evt. tjekke det, ved at stikke en finger i mælken. Og når du kan holde fingeren deri, uden at brænde dig. Så er den ca. 42o





INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Bitz & Frisk - Madmagasinet (på Facebook)

FRYSEEGNET: NEJ

SERVERES MED: MYSLI

TIPS & TRICKS: -

ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar