Hjemmelavet yoghurt
Ca.
1,1 l.
1
l. Sødmælk, frisk
1
dl. Yoghurt naturel
Mælken
varmes op i en gryde, til lige under kogepunktet. Herefter tages den af varmen
og afkøles til ca. 42o.
Yoghurten piskes ud i mælken. Herefter skal den gerne holde samme temperatur, de næste 8 – 12 timer. Det kan f.eks. gøres ved at pakke gryden ind i et tæppe
og stille den et lunt sted.
Efter
de 8 – 12 timer har mælkesyrebakterierne i yoghurten synet mælken. Hæld den på
flaske eller lignede. Opbevares køligt.
TIPS: Hvis du ikke har et
termometer til at måle, når mælken er nået ca. de 42o, kan du evt.
tjekke det, ved at stikke en finger i mælken. Og når du kan holde fingeren deri,
uden at brænde dig. Så er den ca. 42o
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: Bitz & Frisk -
Madmagasinet (på Facebook)
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: MYSLI
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar