hjem fra job.
Igår havde jeg simpelthen cravings efter friskbagte boller - det er der intet andet der slår. Jeg elsker duften (og smagen) af nybagt brød.....uhhhmmm.
Nå, men jeg er så osse blevet smittet med den-bløde-bolle-virus.
Forvirret ???
Ja, det kan jeg godt forstå :-D Men forklaringen er, at på Facebook, er jeg med i en fantastisk hyggelig madgruppe, hvor der til tider opstår forskellige virusser.
Før har vi haft pandekage-virussen og nu blød-bolle-virus. Det er meget forskelligt hvordan virussen starter, men ofte er det et medlem, der smider et virusbefængt billede op i gruppen af noget yderst smitsomt (og meget lækkert) mad, gerne med tilhørende opskrift. Og vupti efter et par timer.......nogle gange dag, så har virusset får godt fat :-D
Her er så min udgave af de bløde boller - enjoy.
Bløde grahamsboller.
12
stk.
2
stk. Æg
2
spsk. Sukker
1
pk. Gær
3
dl. Vand, lunkent
1
dl. Olie
1
tsk. Salt
150
g Grahamsmel
Ca.
550 g. Hvedemel
Æg
og sukker piskes til det er skummende. I en anden skål kommes vand og gær, som opløses heri. Olie, grahamsmel og salt tilsættes og det røres sammen. Æggemassen
vendes i. Og tilslut tilsættes melet gerne af 2 – 3 gange. Der skal mel i til
dejen, "kun" klister en smule. Dejen æltes godt sammen og stilles til
hævning til den har den dobbelte størrelse, ca. 1 time.
Herefter slås dejen ned
og formes til boller. Jeg vejede mine af på 100 gram. De stilles til
efterhævning i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg.
Bages
ved 200o C i ca. 15 - 20 minutter.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar