I dag skyder vi årets julekalender igang og åbner låge nummer 1.
Bag denne gemmer sig en omgang lækker hjemmelavet slik. Og er der noget der hører julen til, så er det da slik ;-)
Og jeg fik endelig en grund til at komme afsted og få hentet det elektroniske infrarød termometer fra Blomsterberg, som jeg fik et gavekort til, til min FØDSELSDAG :-D
Cirka kun et halv år undervejs, men det var først nu jeg rigtigt fik brug for det. Jeg er så virkelig osse blevet glad for det, for det kan jo både bruges som sukker- og chokoladetermometer, men skam osse i madlavningen som stegetermomenter.
Flødekarameller.
Ca.
60 stk.
½
l. Piskefløde
250
g. Sukker
125
g. Glukosesirup
Det
tager ca. en 30 - 45 minutters tid at koge karamelmassen. Og kræver en smule
tålmodighed :-D
Alle ingredienserne kommes i 3 liters gryde og bringes i kog under jævnlig omrøring. Jo længere i processen du kommer, jo mere skal du røre i massen.
Karamellen
er færdigkogt når den er gylden, tyk og slipper grydens bund.
Har
du et sukker-termomenter så brug endelig det. For bløde karameller skal
temperaturen være 122o og 135o for hårde karameller.
Ellers
kan du bruge ”karamelprøven”, ved at hælde et par dråber af den kogende
karamelmasse i et glas med iskoldt vand. Her skal massen kunne formes til en
sej og fast kugle.
Når
karamelmassen er færdig hældes den i et fad på ca. 18 x 33 cm., der er foret
med olieret bagepapir på både bund og sider.
Fadet
stilles ved stuetemperatur til afkøling, gerne til næste dag, men ellers
minimum 5 timer. Herefter kan de skæres i små tern, der enten kan pakkes ind i
speciel fremstillet karamelpapir (kan sikkert købes i Panduro), vendes i
flormelis eller bare forblive som de er.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.dr.dk/DR1/det-soede-liv, Mette Blomsterberg
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
Opbevares køligt og har en holdbarhed på
ca. 14 dage
Ingen kommentarer:
Send en kommentar