mandag den 1. december 2014

Julekalenderens låge nummer 1 - Flødekarameller

Glædelig 1. december.....I dag skyder vi årets julekalender igang og åbner låge nummer 1. 

Bag denne gemmer sig en omgang lækker hjemmelavet slik. Og er der noget der hører julen til, så er det da slik ;-)

Og jeg fik endelig en grund til at komme afsted og få hentet det elektroniske infrarød termometer fra Blomsterberg, som jeg fik et gavekort til, til min FØDSELSDAG :-D 

Cirka kun et halv år undervejs, men det var først nu jeg rigtigt fik brug for det. Jeg er så virkelig osse blevet glad for det, for det kan jo både bruges som sukker- og chokoladetermometer, men skam osse i madlavningen som stegetermomenter.

Flødekarameller.
Ca. 60 stk.
½ l. Piskefløde
250 g. Sukker
125 g. Glukosesirup

Det tager ca. en 30 - 45 minutters tid at koge karamelmassen. Og kræver en smule tålmodighed :-D

Alle ingredienserne kommes i 3 liters gryde og bringes i kog under jævnlig omrøring. Jo længere i processen du kommer, jo mere skal du røre i massen.

Karamellen er færdigkogt når den er gylden, tyk og slipper grydens bund.
Har du et sukker-termomenter så brug endelig det. For bløde karameller skal temperaturen være 122o og 135o for hårde karameller.

Ellers kan du bruge ”karamelprøven”, ved at hælde et par dråber af den kogende karamelmasse i et glas med iskoldt vand. Her skal massen kunne formes til en sej og fast kugle.

Når karamelmassen er færdig hældes den i et fad på ca. 18 x 33 cm., der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider.

Fadet stilles ved stuetemperatur til afkøling, gerne til næste dag, men ellers minimum 5 timer. Herefter kan de skæres i små tern, der enten kan pakkes ind i speciel fremstillet karamelpapir (kan sikkert købes i Panduro), vendes i flormelis eller bare forblive som de er.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dr.dk/DR1/det-soede-liv, Mette Blomsterberg
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  Opbevares køligt og har en holdbarhed på ca. 14 dage

Ingen kommentarer:

Send en kommentar