Derudover duftede hele huset af kage. Manden havde lavet disse, imens jeg var afsted. Så jeg kunne bare gå på sofaen og slappe af, mens jeg fik kage og en kop varm te serveret...heldige mig :-D
Snasket kanelstang med creme.
3
stk.
DEJ:
250
g. Smør
2
stk. Æg (L)
½
dl. Mælk
1
pk. Gær
460
g. Hvedemel
100
g. Sukker
REMONCE:
200
g. Farin
200
g. Smør
3
tsk. Kanel, stødt
CREME:
2
½ dl. Sødmælk
2
stk. Æg (L)
2
spsk. Sukker
2
spsk. Hvedemel
1
tsk. Vanillesukker
GLASUR:
Vand
Flormelis
Æg,
til pensling
Start
med at lave dejen. Smørret smeltes og afkøles til det er lillefinger-varmt.
Smør,
mælk og æg blandes sammen og gæren røres ud heri. Mel og sukker tilsættes og
dejen æltes godt sammen. Den dækkes til og hæver et lunt sted i ca. 20
minutter.
Imens
laves cremen. Mælken bringes i kog. I en skål piskes æg, sukker, vanillesukker
og mel sammen til en tyk æggesnaps. Den kogende mælk dryppes i under omrøring. Når al mælken er tilsat, hældes cremen tilbage i gryden og bringes i kog.
Herefter afkøles den.
Herefter
er det tid til remoncen, dette laves ved at røre smør, farin og kanel sammen.
Når
dejen har hævet, slås den ned og deles i 3 lige store stykker. Dette gøres
nemmest ved at veje dejen – mine stykker vejede 300 g. stykket.
Hvert
stykke rulles ud til en rektangel ca. 38 x 20 cm. med en tykkelse på ca. 3 – 4
mm.
Remoncen
fordels på de tre bunde og smøres ud i et jævnt lag til ca. 1 cm. fra kanten
hele vejen rundt. Herefter piskes den kolde creme igennem og fordeles ovenpå
remoncen.
Nu
skal du rulle hver langside sammen som en roulade, men kun til den når midten.
Så ruller du fra den anden siden til du når midten og står nu med to ”pølser”, holdt sammen af et stykke dej. Enderne foldes et par cm. ind over dejen, så fyldet ikke flyder
ud. Stængerne kommes på en papirbeklæde bageplade og efterhæver ca. 30 minutter, hvorefter siderne pensles med sammepisket æg.
Bages
ved 200o midt i ovnen i ca. 20 – 25 minutter, til den er gylden.
Når
den er afkølet kan den pyntes med lidt glasur. Dette er flormelis rørt op med
en lille smule vand.
TIPS: Hvis du ikke bryder dig om creme i kanelstangen, undlader du det bare.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.dk-kogebogen.dk Alletiders kogebog
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ej, hvor lækkert at komme hjem til hjemmebag og sådan en glad modtagelse <3 Elsker næsten alt med kanel, uhm. Kan desværre ikke længere rigtigt spise det, og nu crawer jeg det bare for meget efter at have læst om din kærestes kanelstang, ih! :D
SvarSletØv hvor er det typisk at få cravings efter hva man ikk kan/må få. Håber du fandt noget andet lækkert du kunne indtage ;-)
SletJeg har smovset lidt lækkerier i løbet af de sidste dage, så ja, jeg har taget mig lov til det :)
SletDejligt <3
SletKan du ikke sende sådan en med posten? ;-)
SvarSletHaha jo det kunne jeg sagtens, men den ER spist. Det gik SÅ stærkt for den var virkelig god
Slet:-D
glæder mig til at smage den- står i ovnen nu :O)
SvarSletFedt !!! Håber den var god :-D
Slet