tirsdag den 6. oktober 2015

Skinkestang med champignon

En levn fra 80'erne, men pyt med det for det smager altså bare godt. Det er en af mine yndlings-sommer-gengangere, oftest lavet i SPINAT-udgaven.

Jeg har med stor succes lavet retten i små enkelt portioner - disse er attraktive til portionsanretninger.

Forskellen på dem og opskriften som hel stang, er at bunden skal stikkes ud i den ønskede form, derefter følges vejledningen i opskriften, altså fyldet kommes på, dejen lukkes godt, pensles og bages. Bagetiden forkortes dog.


Skinkestang med champignon.
4 per.
1 rl. Butter-, tærte- eller pizzadej
500 g. Champignon
175 g. Kogt skinke
200 g. Flødeost
15 g. Purløg
2 tsk. Dijon sennep
1 spsk. Oregano
Salt
Peber
Æg, til pensling

Champignonerne børstes fri for jord og skæres i tynde skiver. De svitses på en varm pande uden fedtstof til væsken er dampet væk. Afkøles herefter.

Skinken skæres i små tern eller strimler, røres sammen med de afkølede champignon, flødeost, purløg, sennep og oregano. Smages til med salt og peber.

Dejen pakkes ud (eller rulles ud til et stort rektangel). Fyldet fordeles på midten og siderne pensles med sammenpisket æg. De korte ender foldes ind over fyldet og bagefter foldes langsiderne ind over hinanden.

Stangen vendes rundt og lægges på et stykke bagepapir, med sammenfoldningen ned ad. Tilslut pensles den og prikkes med en gaffel, så damp kan komme ud under bagning.

Bages ved 200O C i ca. 25 - 30 minutter.  
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar