Trøfler...uhhhhmmm siger jeg bare. Det var først sidste år at jeg fik øjnene op for hjemmelavede TRØFLER og nu kan jeg simpelthen ikke holde en jul uden, tror jeg nok :-P
Nå, men i år bliver de med kaffesmag. Det er først for nylig, altså indefor de sidste 5 år at jeg er begyndt at drikke kaffe, men først indefor de sidste 2 - 3 år jeg er begyndt at nyde en kop kaffe. Og nu er jeg pludselig vild med kaffesmagen i alt, så derfor faldt valget på moccatrøfler i år.
Lækre, bløde chokoladebomber der smelter i munden...og så med kaffesmag :-D
Trøflerene kan sagtens bruges til en skøn spiselig gave |
Moccatrøfler.
Ca. 25 stk.
200 g. Mørk chokolade
1 dl. Piskefløde
1 spsk. Kaffe, Instant
30 g. Smør
PYNT:
40 g. Mandler, smuttede
Kakao usødet
Chokoladen hakkes fint.
Fløde og smør bringes til lige under
kogepunktet og hældes over chokolade og kaffe. Der røres til det har en glat
konsistens og film lægges på – helt nede ved overfladen og chokoladeblandingen
stilles i køleskab natten over.
Imens ristes de smuttede mandler på en varm
pande uden fedtstof og afkøles. Herefter hakkes de fint - jeg brugte min
minihakker.
Når trøffelmassen er blevet fast, former du
den til kugler – jeg synes det er nemmest at tage massen op med en teske og
forme den med hænderne. Halvdelen trilles i de finthakkede mandler
og resten i kakaopulveret. De lægges enten på en tallerken eller i mini
muffinsforme og kommes på køl et par timer, til de er helt faste. Herefter kan
de serveres.
De kan osse opbevares i køleskab i en lufttæt
dåse med bagepapir mellem hvert lag. Her holder de sig fint et par uger.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar