søndag den 13. marts 2016

Toffifee kage

Kender du det, lige pludselig dukker der de lækreste ting op i dit newsfeed på de sociale medier ?????

Det er denne kage et resultat af :-P 

At det hedder en Toffifee kage, har egentlig ikke noget med selve kagen at gøre, for der er ingen Toffifee i selve kagen eller cremen. Den er kun pyntet med dem, men derfor er det nu en rigtig god kage alligevel. Lækker svampet og med god chokoladesmag. Nødderne i cremen er med til at give lidt knas.

Kagen er bedst, hvis den lægges sammen dagen før den skal spises. Pyntningen gøres på serverings dagen.
Toffifee kage.
10 - 12 port.
KAGE:
3 stk. Æg (M)
3 spsk. Vand, koldt
100 g. Sukker
75 g. Hvedemel
25 g. Majsstivelse
15 g. Kakao pulver
1 tsk. Instant kaffe pulver
10 g. Bagepulver 

CREME:
250 g. Mørk chokolade
200 g Nougat
7 ½ dl. Piskefløde
100 g. Hasselnødder

PYNT:
1 tsk. Kakao pulver
24 stk. Toffifee chokolader

Start med cremen:
Fløden bringes i kog ved svag varme. Imens hakkes chokoladen fint og nougaten skæres i små tern. Disse kommes i en skål og den kogende fløde hældes over.  Der røres i blandingen til chokolade/nougaten er smeltet og cremen er blevet glat. Hvis du synes de helt små klumper er svære at få opløst, så giv cremen en tur med dit piskeris.

Herefter hældes cremen i en beholder med stor overflade, jeg brugte et fad på ca. 20 x 30 cm. Dette gør at cremen hurtigere bliver kold.
Cremen sættes på køl, gerne 3 – 4 timer, det er vigtigt at den er køleskabskold når du skal bruge den.

Så til kagen:
Start med at dele æggene i blommer og hvider.

Hviderne og det kolde vand piskes stive i en røremaskine eller med en håndmixer. Herefter drysses sukkeret i, ad flere gange, og der piskes til det er opløst. Æggeblommerne røres i en ad gangen.

I en anden skål vejes hvedemel, majsstivelse, kakao, kaffe og bagepulveret af. Dette sigtes i æggeblandingen og vendes forsigtigt rundt.

Dejen kommes i en smurt springform (24 cm. i diameter) Jeg kom bagepapir i bunden af min, som var sat fast mellem bund og ring.

Bages ved 175o i ca. 20 – 25 minutter. Herefter afkøles kagen - den skal være helt kold.

Samling af kagen:
Hasselnødderne ristes på en varm pande uden fedtstof til de er gyldne. Herefter kommes de i et rent vistestykke og de løse skaller nulres af. Nødderne afkøles og hakkes.

Cremen kommes i en skål og piskes let, så den bliver luftigere – men pas på ikke at piske for meget så skiller den og bliver grynet. Nødderne vendes i cremen.

Kagen deles i to - top og bund. Bunden lægges på serverings fadet. Halvdelen af cremen fordeles på bunden i et jævnt lag, toppen lægges på og resten af cremen fordeles oven på den.

Jeg brugte min justerbare kagering, som jeg havde foret med kageplast til at støtte kagen. Men du kan sagtens bruge den springform som du bagte kagen i, eller helt undvære, så får kagen bare et lidt mere rustikt udseende.

Pyntning:
På serveringsdagen drysses overfladen af kagen med kakao, dette gøres nemmest med en lille sigte. Og Toffifee chokoladerne fordeles på og omkring kagen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.foodboard.de
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar