Jeg kastede et blik på DENNE opskrift hos Klidmoster, og gjorde som jeg plejer: Tilføjer lidt, fjerner en smule, samt skruer op og ned, så det passer til min mund og indhold i mine skabe.
Jeg har brugt 300 gram banan - renset vægt - i min udgave, men synes at isen var alt for blød efter en tur i både ismaskine og fryser, så derfor har jeg nedjusteret mængden en smule i opskriften.
Bananis.
Ca. 1 l.
250 g. Banan, renset vægt
1 ds. Kondenseret mælk
2 ½ dl. Piskefløde
1 - 2 tsk. Citronsaft
Bananerne skrælles og blendes til en glat
pure med ½ dl. af fløden. Herefter røres den kondenserede mælk og resten af
piskefløde i, til det får en jævn konsistens. Ismassen smages til med lidt
citronsaft.
Isen skal nu på frost. Enten i en ismaskine,
men kan også sagtens indfryses i en form direkte i fryseren. Den kondenserede
mælk skulle gøre at der ikke vil blive dannet iskrystaller, så derfor er det
ikke nødvendigt at røre i det under indfrysningen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Øhhh JA
SERVERES MED: Chokoladesauce eller blot hakket
mørk chokolade
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Nemt og lækkert... det må jeg prøve, men hvor mange ml er der i dåsen?? Har set dem i forskellige størrelser.
SvarSletKnus Pia
Tak søde og den smager ikke af kunstig banan som færdigkøbte is gør.
SletDen dåse jeg brugte er fra Nestlé og der er 397 gram i.
Det lyder godt :-D
SletEr det rigtig, fløden set ikke skal piskes??
Jep det er rigtigt,det gør jeg aldrig når jeg bruger kondenseret mælk. Synes det bliver dejligt luftigt alligevel
Slet