tirsdag den 3. maj 2016

Cremet suppe af ristede blomkål

Der har været koldt hos os idag, så hvad er mere nærliggende end at menuen skulle være suppe. Det er en skøn følelse at bliver varmet op indefra med en dampende varm skål (næsten) vegetarisk suppe. Vegetarisk hvis du skifter hønsefonden ud med en af grønsager :-P

Jeg har været forbi FLOATING KITCHEN for inspirationen - tilføjet lidt, fjernet en smule, samt skruet op og ned, så mængderne passer til min mund. 


Cremet suppe af ristede blomkål
2 – 3 per.
800 g. Blomkål
1 ds. Kikærter
6 fed Hvidløg
3 spsk. Olie
1 tsk. Spidskommen, stødt
½ tsk. Salt
200 g. Kartofler
1 spsk. Olie, til stegning
½ l. Hønsefond
½ l. Vand
3 dl. Piskefløde
Peber

FYLD:
1 ds. Kikærter
1 spsk. Olie
Salt
Paprika

Bladene fjernes på kålen og den skæres i små buketter. Brug også stokken. Kikærterne drænes og skylles. Hvidløgene pilles. Disse tre ting kommes i en plastpose, sammen med salt, spidskommen og olie. Der slås en knude på og vendes rundt, så olien arbejdes ind i kålen. Det hældes ud i en bradepande.

I en anden bradepande kommes de drænede og skyllede kikærter til fyld. De vendes med olie og drysses med salt.

Begge dele steges ved 200o i ca. 30 minutter – halvvejs vendes der rundt i de forskellige ting.

Imens skrælles kartoflerne og skæres i små tern. De svitses i en gryde i den sidste spsk. olie. Fond og vand hældes på. Det bringes i kog, låget lægges på og det skal nu småsimre ca. 20 minutter, til de er møre.

Kålblandingen kommes i gryden og røres sammen med kartoflerne. Herefter pureres suppen til den har en fin glat konsistens. Fløden tilsættes, suppen bringes i kog. Er den meget tyk kan du tilsætte lidt mere vand. Suppen smages til med salt og peber.

Når kikærterne til fyld, er færdige, drysses de med paprika og vendes rundt. De serveres som knas i suppen.


TIPS: Du kan også riste dine ting i Actifryen. Følg vedledningen på kålblandingen og i stedet for at komme den i bradepanden, kommes den i Actifryen. Rørearmen skal være i og det skal have 30 minutter. Men hold øje de sidste 5 minutter for det må ikke blive brændt.

Når kålblandingen er hældt i suppen, klargør du kikærterne til fyldet. De drænes og skylles. Blandes med olie og et drys salt, hvorefter de kommes i Actifryen og gives 20 – 30 minutter med rørearmen i. Hold øje med dem osse den sidste tid, de skal være sprøde.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.floatingkitchen.net
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Udskift hønsebouillonen med en grønsags for en vegetarisk udgave

Ingen kommentarer:

Send en kommentar