Lige om lidt har de danske asparges sæson. Men den er så kort at det bare er med at få spist en masse af dem, mens de er her.
Sidste år så jeg et tip hos LOUI & BEARNAISEN, og skulle selvfølgelig lige afprøve det selv, før jeg kunne give det videre til dig. Men det VIRKER - og det er skisme smart.
How to:
Et bundt asparges holder sig ikke sprøde særlig længe, hvis du bare opbevarer dem som de er, når du får dem med hjem fra butikken. Men så er det her tricket kommer ind:
Du tager en kande, høj plastbøtte, glas....ja lige hvad du har. Sætter aspargsene deri, de må ikke stå alt for tæt. Så kommer du vand i bunden, ca. 3 cm.
Du venter med at knække ENDERNE af aspargsene til du skal bruge dem.
Og så tager du en forholdsvis stor plast pose og kommer ned over aspargsene. Den må ikke røre dem.
Og så stiller du dem i køleskabet og vupti du har friske asparges meget længere end du ellers ville have. Jeg har forlænget mine med op til over en uge, hvor de stadig var friske og sprøde. Smart ikk´:-)
Husk at skifte vandet og også posen, hvis der er kommer alt for meget dug indvendigt.
INFO:
INSPIRATION: www.louiogbearnaisen.dk
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar