Jeg har været forbi THE BIG MEOWSKI, hvor jeg længe har haft lyst til at prøve DENNE skønne tærte med hindbær, som så blev til brombær. Jeg gjorde som altid når jeg lurer inspiration hos andre: Tilføjer lidt, fjerner en smule, samt skruer op og ned, så det passer til min mund og indhold i mine skabe 😍
Den var yderst vellykket, jeg skal helt sikkert prøve den med hindbær også 💗
Brombærtærte med
marcipan.
Ca. 10 per.
BUND:225 g. Hvedemel
1 nip Salt
½ tsk. Bagepulver
50 g. Sukker
2 tsk. Vanillesukker
125 g. Smør - koldt
125 g. Smør - koldt
1 stk. Æg (M/L)
1 - 2 spsk. Vand - koldt
FYLD:
450 g. Brombær – fra frost
1 - 2 spsk. Vand - koldt
FYLD:
450 g. Brombær – fra frost
100 g. Sukker
60 g. Maizena
125 g. Marcipan - jeg brugte Ren rå
YDERLIGERE:
1 stk. Æggeblomme - til pensling
Start med at tage bærerne op fra frost – de skal blot tø let op.
60 g. Maizena
125 g. Marcipan - jeg brugte Ren rå
YDERLIGERE:
1 stk. Æggeblomme - til pensling
Start med at tage bærerne op fra frost – de skal blot tø let op.
Til dejen blandes de tørre ingredienser
sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen.
Ægget tilsættes og dejen samles med vand.
Herefter pakkes den ind i husholdningfilm og lægges på køl i minimum 30
minutter.,
30
Et tærtefad (ca. 28 cm. i diameter) smøres
godt og pudres med mel. Dette gøres ved at vende fadet rundt, så melet fordeler
sig i fedtstoffet. Tilslut vendes fadet på hovedet henover vasken så det
overskydende mel falder ud.
Du skal nu tage lidt mere end 1/3 af dejen
fra til låg. Resten rulles ud på et meldrysset bord, til det når en størrelse
der er lidt større end din form. Brug din kagerulle til forsigtigt at rulle
dejen om, så er det nemmere at flytte dejen uden at den går i stykker.
Dejen fordeles i formen og siderne skal nå
helt op til kanten. Herefter prikkes den med en gaffel.
Forbages nederst i ovnen ved 200o
i 15 minutter.
Bærerne røres sammen med sukker og maizena.
Marcipanen rives ud over bunden og bærerne fordeles ovenpå, så det dækker hele
bunden.
Den resterende dej rulles tyndt ud på et
meldrysset bord og skæres i strimler på ca. 1 cm i bredden. De lægges på tærten
i et fletmønster.
Som afslutning lægges der en lidt bredere
strimmel dej rundt langs kanten. Den klemmes lidt sammen hvor enderne mødes.
Fletmønsteret og dejkanten pensles med
sammenpisket æggeblomme – jeg synes det var nemmest at gøre med pegefingeren.
Bages ved 200o i ca. 25 – 30
minutter, til den er gylden.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://thebigmeowski.blogspot.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Cremefraiche, flødeskum eller
is
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar