Derudover behøver du heller ikke stå i køkkenet hele nytårsaften dag for at forberede maden, for disse har bare bedst af at blive lavet dagen før. Vælger du alligevel at lave dem på serveringsdagen, skal du huske at indregne at de skal have minimum 3 timer i køleskabet for at sætte sig.
Glæd dig, for imorgen kommer mit bud på, hvad du skal spise til dessert.
Pommes Anna.
6 per.
1500 g. Bagekartofler
100 g. Smør
Salt
Peber
Evt. Timian eller rosmarin
Dagen
før servering:
Kartoflerne skrælles og skylles. De skæres i
tynde skiver på ca. 1 – 1½ mm. - jeg
brugte mit mandolinjern, men en kniv og lidt tålmodighed kan også gøre det.
Skiverne skal ikke skylles.
Imens smeltes smørret.
Herefter tager du en bradepande eller fad (mit var 28 x 18 x 6
cm.) og smører det godt. Så starter du med at lægge et lag med kartofler – helt
ud til kanten - og pensler dem med smør. Så igen et lag kartoffelskiver, så
smør og sådan forsætter du til du brugt alle skiverne.
I hvert andet kartoffellag, giver du et lille
drys salt, peber og evt. en smule krydderurter ovenpå det påpenslede smørlag.
Men pas endelig på ikke at give det for meget.
Fadet dækkes til med stanniol.
Bages ved 200o i ca. 75 minutter, eller til de er møre. Prik i dem med en kødnål eller spids kniv – der må ikke
være modstand.
Fadet tages ud af ovnen og der stilles noget
tung ovenpå – evt. et fad med vand i, inden at det stilles på køl, til dagen
efter.
På
serveringsdagen:
Kanten mellem kartoffelfladen og fadet løsnes
forsigtigt med en kniv og bunden af bradepanden opvarmes en smule og så kan kartoffel-”kagen”
forsigtigt vendes ud på et skærebræt og skæres i 6 pæne stykker.
Inden
servering:
Kartoffelstykkerne stilles i en bradepande.
Opvarmes ved 225o i ca. 15 - 20
minutter – de må gerne være gyldne.
TIPS: Har du en Actifry, kan de sagtens
opvarmes der. Den forvarmes i 5 minutter og kartoffelstykkerne gives 25
minutter, uden drejearm i.
Hvis du laver dem på dagen, skal det gøres i
god tid – de skal minimum stå på køl en tre timer, for at sætte sig.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar