Er du til den almindelig BRØDBUND, kan du sagtens bruge det samme fyld og evt. også tilsætte skinke eller stegt bacon, hvis du ønsker kød deri.
Vil du se nogle af mine tidligere tærter med farsbund, kan du kigge forbi denne med TOMAT & PESTO eller lige om lidt når aspargsene kommer i sæson, så DENNE.
Rødbedetærte med feta & farsbund.
Ca. 4 - 5 per.
BUND:
500 g. Hakket svinekød
150 g. Løg
4 fed Hvidløg
2 stk. Æg (M/L)
10 g. Salt
50 g. Hvedemel
½ dl. Vand
Peber
FYLD:
400 g. Rødbeder
200 g. Feta
5 stk. Æg (M/L)
1½ dl. Mælk
1 tsk. Timian – tørret
Salt
Peber
Evt. Valnødder
Rødbederne skrubbes for jord, kommes i en
gryde og koges i 30 minutter, de skal være semi-møre når du stikker i dem.
Imens
laves bunden:
Løg og hvidløg pilles og hakkes meget fint.
Det røres sammen med kød og salt. Peber, æg og mel røres i. Tilslut tilsættes
vand og farsen røres godt igennem og smages til. Den skal have en god fast
konsistens.
Farsen kommes i et smurt fad, gerne et
aflangt fad. Den fordeles i et jævnt lag, også op af kanterne. Mit fad var 35 x
21 cm.
Forbages ved 200o i 10 minutter.
Når rødbederne er færdige, hældes det varme
vand fra og koldt vand hældes på. Herved gives rødbederne et chok og nu kan
skrællen nemt smuttes af. Enderne skæres af og rødbederne skæres i skiver på
ca. 3 mm. i tykkelsen. De fordeles ovenpå farsbunden, hvor efter der gives et
godt drys salt – jeg tror min fik ca. 1 teskefuld. Timian og peber fordeles henover
rødbederne, inden fetaen kommes på.
Æg og mælk piskes sammen til en æggemasse,
som hældes over tærten.
Bages ved 200o i ca. 45 – 55
minutter. Tærten skal være gylden, æggemassen fast, så hold øje undervejs - hvis
den er ved at blive for mørk, kan du dække overfladen med stanniol.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: SALAT
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar